Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, July 6, 2010

Anniversary Celebration Part 2 @ D'Nelayan Resort, Melaka.

Salam sume...Yeah...alhamdulllillah anniversary celebration kami di Melaka berjalan dengan lancar...rasanye 2-3 hari ni sweetmama update pasal percutian kami ke Melaka jerk...hehhe yup n3 sebelum ni ttg KJ Club Members..trip konvoi club KJ ke Melaka + hadiah anniversary dr en. suami...if n3 sebelum ni lebih kpd aktiviti bersama club...kali ni sweetmama nak story pasal masa kami bertiga plak...dh tentu la..aktiviti bebas KJ club members digunakan untuk masa bersama kami bertiga...wah sgt seronok okey...byk masa sbnrnya untuk family...dan aktivitinya x lain x bukan ialah mandi laut n swimming pool..hahaahaa...dua hari kami mandi-manda sepuas-puasnya...dan tergambar kepuasannya kpd my lovely son..zaquan..


Day 1
Berkumpul di opis papa zaquan..wah meriah nye 18 biji kereta sekali berkonvoi..zaquan smpai2 opis papa dh happy..hehe..ini aksi candid kami yg sempat papa zaquan rakam..masa ni  zaquan nak main depan air pancut kat opis papa ni..pastu dia ternampak kapalterbang...kebetulan dua2 tgh tunjuk..papa terus snap..comey jerk..hehe..
Yang ini plak aksi zaquan dlm kereta..OTW nak ke Destinasi kami...nmpk sgt excited kan..tp bila tba time mandi..x pakai pun benda alah ni..sbb dia dh x sabar nak terjun laut punye pasal..hehee
Sampai kol 1 tgh dan siap makan..kol 3.30 ptg  zaquan br mula nak tido..sib baik dia tersedar kol 6 ptg...sedar2 dia tgk papa dia xde..dh nangis2 nak kuar tgk papa..papa zaquan tgh main sukaneka..sweetmama pun terlepas nak bg support kat papa zaquan sbb nak jg my son yg tgh lena...lps zaquan sedar..kami pun terus la terjah laut ptg tu..
dh puas mandi laut..terjah mandi pool plak...
Day 2
bangun pagi jerk..si kecik ni dh minta..nak terjun laut lagi...so lps srpn apalagi..tunaikan la permintaan si kecik ni..tgk arr muka bdk br bgn pagi..x mandi..tukar baju n suar..jerk..hehhe...
zaquan siap kena tanam wif uncle zarul...kena buli la zaquan ngan kwn2 papa..hehe..tetap cool ngan peace dia bila diminta wat peace oleh uncle fotografer tu....tp sbnrnya masa ni dada zaquan  turun naik - turun naik tau..  
Dh last day kat sini seronok plak kami dok mencari siput/kepah..serius kami bertiga beriye2 mengorek pasir dok cari siput/kepah..dpt 1 plastik..tp kecik2 jerk..at lastnye sampai umah buang jerk..kunun nak rebus la...hehehe...
ini muka budak x puas hati....kalo bole x nak balik...still nak mandi lagi...itu yg cembeng jerk muka dia+dh kesejukkan tp nak jgk mandi lg...

alright..time to check-out..kol 12.00tgh...4/7/2010...destinasi seterusnya adalah ke Banda Hilir Melaka..  Sampai2 jerk Banda Hilir..ingat nak g naik Eye On M'sia ..sekali tutup daa...br tau semalam..eye on M'sia tutup operasi sbb ade kes mahkamah..hehe..camne sweetmama bleh terlebih berita ni..huhu..pastu nak singgah arr Dataran Pahlawan..untuk lunch n nak naik Menara Taming sari..tp biasa arr hari Minggu..Melaka mmg jem giless...errmm mmg xde parking..xde rezeki kami kat sini...papa zaquan kata x pe arr kita ke MITC...nak bw zaquan g Zoo n Taman Buaya...
 sekali ujan daaa...
ermmm.kita bergmbr depan ni jerk la..nak masuk ujan..x besh arr jln time ujan2 ni..leceh...
at lastnye kami lunch @Mc'D jerk..bg zaquan main playground kat situ jerk...huhu..tp xpe..kami dh cukup happy dh 2 hari 1 mlm di D' Nelayan Beach Resort..tenkiu papa..

gudbye Melaka..Jumpa lagi di masa akan dtg...hehehee...

No comments:

Post a Comment

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails