Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, July 31, 2010

My Mom Pulak Tak Sihat.

Salam hari sabtu n selamat petang sume..

hari ni sweetmama br balik dr joint family day Mak Yang Zaquan...n3nya nnti sweetmama update..ade cite menarik..hehe..

akceli sweetmama nak story yg my mom x berapa sihat kebelakangan ni..kerap demam n muntah2..dlm bulan ni jerk ade lebih 3 kali my mum demam n muntah2..tp my mum xnak g hospital..bila dh kerap demam dlm sebulan mestilah kami sume risau..iye la takut denggi ke..w/pun kadang 2 dia x demam pun cuma badan rasa x sihat n muntah2 jerk.  My mum mula2 suspek salah makan jerk..sbb 1st time dia kena demam+muntah2 selepas makan durian lebih sgt..2nd time pun sbb mkn durian w/pun cuma 2 ulas..tp kali ni x tau knpe ..tetiba jerk x demam tp kepala rasa berat n pusing2. Mlm khamis sweetmama balik my mom house tu tetiba my mom jatuh sakit...so keesokkannya hari jumaat tu at lastnya my sis yg EL..sbb diapun yg beria2 nak jg zaquan.

Alhamdullillah hari ni my mum dh sihat sikit..dh boleh berjalan n makan nasi..kalau x semalam angkat kepala jerk muntah...tp still x nak g hospital..camner ek...susah jgk nak ckp lebih2 ngan org tua ni..nnti dia terasa..alasannya dia x bole nak berjln sgt..tp kami kata bole jerk panggil ambulans..emergency kan..so x pyh la susah2 dia nak berjalan..pastu my mom dpt rasakan kali ni dia x sihat maybe sbb jantung kot sbb bila dia check bp dia rendah..58 jerk..mau x risau kami kat sini mndgrnya..if x ok jgk esok..harus paksa jgk pegi hosp.

Aduhai..hopefully my mom cepat sembuh...sweetmama n papa zaquan dh planning baik punye next week nak bw my family pulak bercuti..w/pun g Genting Highland jerk..tp sekurang2nya bg dia rehat kat hotel..lebih2 lg bila kami bgtau nak tak kami bw ke GH & my Mum ye2 nak sgt ikut...nmpknya tak kesampaian la nak bw ummi n abah g bercuti..bilik pun kami dh booking..xpe la yg penting my mom cepat sembuh. Nmpknya Mak Yang Zaquan jerk la nnti yg joint kami bercuti ke GH.

"Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim..Engkau Berikan lah kesihatan yang baik buat kedua ibu & bapaku..kau limpahi mereka deengan limpah rahmat mu dan lindungi la mereka dr perkara2 yang tidak elok..AMIN"

2 comments:

  1. Mak eija mcm la mak saya, tak nak sgt ke hospital tp kalau dah teruk sgt weouls bwk gak g....
    Semoga mak cepat sembuh yea, amin...

    ReplyDelete
  2. Alhamdullillah..mak eija ari ni dh bole berjalan..sihat sikit..dia jnji nak g klinik esok(Insin)..lega rasanya.

    Amin diatas doa Mummy Yu'xan n Tenkiu.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails