Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, August 1, 2010

Family Day KDN@Pusat Rekreasi Air Putrajaya.

Salam Sume n Selamat Berhujung Minggu..

seperti yg dijanjikan sweetmama update story ttg family day opis Mak Yang Zaquan yg sweetmama joint semalam (Sabtu -31.07.2010) di Pusat Rekreasi Air Putrajaya bersebelahan dgn Hotel Pullman. Ape la dia story yg menarik sgt sweetmama nak cite kan..hehe..yg menariknya my son Zaquan menang juga pertandingan bayi comel..(bayi ke..:P..hehhe, penyertaan terbuka utk kanak2 2thhn & kebawah). Walaupun bukan juara bayi comel..tp tetap ade no..Zaquan menang tempat ketiga...hahaha..sweetmama tetap berbangga k..

ini dia pic pemenang tempat ke-3
Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
wah ade gaya askar la..serius nya muka anak mama ni..huk3


Zaquan wif Mak Yang yg paling bertungkus lumus utk Zaquan menang..hik3..

ini antara peserta-peserta lain yg bertanding..sorry la pic x memuaskan..x sempat nak amik pic satu persatu, pic sweetmama ngan zaquan lengkap ngan pakaian askar pun x sempat nak snap..sbb pastu tetiba zaquan merengek nak belon..n dh kepanasan..cepat2 papa tanggalkan baju askar dia tu..cekci skjp anak mama ni.
wow cekci nya anak mama..time ni bkn saje kepanasan tp kelaparan.

Ini hadiah zaquan..yeay..yeay..suka..suka..huhu
hahaha..mama zaquan pun sibuk nak enterprame ngan adiah zaquan 
hadiah hamper berisi tuala mandi baby 3 helai, set mandian purenn n kipas baby..siap selit ngan beruang koala..yg sgt comey..berbaloi jerk hadiahnya. ^_^.

cerita disebalik knape sweetmama joint family day ni adalah disbbkan pertandingan ini la..dan yg beria2 sgt iye la Mak yang Zaquan la..seboleh2nya mgharap zaquan menang..siap belikan baju utk zaquan. hhahaa..yg kelakarnya tu baju askar ni Mak Yang Zaquan kirim kat kwn dia belikan..sekali terbesar suarnya..Mak Yang x puas hati..sehari sblm family day ni kirim lg kat kwn dia belikan baju yg bergaya utk zaquan..dptla costume batman..okey jerk..tp zaquan rimas plak pakai dia punya mask.At lastnya pagi2 siapkan zaquan..pakaikan jgk dia baju batman ..igt time pertandingan nnti br nak pasangkan mask dia tp mmg dia xnak..see
meronta-ronta nanak-nanak pakai mask..huhu..sib baik baju askar tu kami bw utk spare..tau2 jerk Mak Yang Zaquan dh siap tukarkan pakaian askar ngam pulak tu time pertandingan nak mula..sbb tu sweetmama kata Mak Yang Zaquan antara yg bertungkus lumus utk memastikan anak buah dia menang..hehehe.

Aktiviti Family day..biasa arr pagi nya ade senamrobik+poco2, lps sarapan kol 9.30 pg..mula la acara pertandingan2 utk kanak2 seperti mewarna &melukis, acara sukaneka kanak2 & dewasa..serta semestinya acara cabutan bertuah..Mak Yang Zaquan dpt Lampu Tido Ikea..kira okey la tu dr x dpt..hehee..

ini la wajah2 zaquan masa mula smpai. seronok bkn main..siap sertai kami menari poco-poco.

Yang keciannya Zaquan nak masuk pertandingan mewarna..tp xde acara utk kanak2 bwh 2thn kecuali bayi comel. 

yang x laratnya nak layan zaquan ni bila dia nmpak tasik kat sini..dia igt laut sbb ade pasir kan mcm pesisiran pantai..sibuk nak berenang,,pastu nmpak plak ade bdk2 lain yg dh terjun kat tasik nun..aduihai..akhirnya dia pun sama terjun..tp sib baik x berenang..huhu..
but overall okey la puas sbb zaquan happy n menang..cuma penat nak layan dia ..Mak Yang Zaquan sesakali joint sukaneka..Papa Zaquan plak lepas srpn..g repair kereta..tinggalla kami berdua ni nak jaga zaquan yg lasak..huhu..sib baik gak zaquan leka bermain ngan kakak yg comey ni...nama dia balqis umur 3 thn..hehe.
bkn main lg diorg ni bila sweetmama suruh posing ..zaquan peluk kakak..sukaaa..

Lastly layan kan pic our happy family yg smpat disnap..


wah..wah..sweetmama kalo story..mmg panjang berjela..kalo bole sume nak story..sume pic nak letak..ermm..hopefully x boring la ek..bye..have a nice weekend 2 uols ..^_^

2 comments:

  1. Comel betul zaquan pakai baju Askar...
    Tahniah dapat no.3...

    ReplyDelete
  2. hehehe...makacih aunty uyun... :)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails