Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, August 29, 2010

18 Ramadhan - Mid Valley n Berbuka Puasa

Salam 19 Ramadhan..,


Petang semalam kami berbuka puasa di luar lagi..still wif my family in-law...my mil yg belanja kat Restoran Singgalang Indah-restoran makanan padang...syoknya minggu ni mkn free jerk..hik3., kalo ikutkan plan mmg ptg semalam nak g berbuka puasa kat luar bertiga....sbb semalam kan kami ke KL antar biskut raya uk my x bos kat Jalan Kuching..smpai KL kol 12 tgh..time ni jln ok lg la..x sesak sgt pun..papa zaquan pun terus bw kami ke Mid Valley.. 

@Mid Valley

  • wah..mcm2 ade..sib baik dh shopping awal..kalo x terpengaruh gak nak beli..kami pun just nak window shopping jerk..zaquan pulak yg dh semakin aktif..susahnya nak kawal dia bila bw shopping complex..x bole lepa sikit..hilang la dia..mmg xdpt nak memilih la kami..
  • puas kan hati zaquan bw dia main kat pusat hiburan sekelurga dlm JJ@Mid Valley tu..dkt sini pun x bleh lepa..dia dh pandai kuar dr tepat permainan ke luar sesuka hati dia la nak rayau mane.
  • Dh puas main..zaquan minta nasi..adoi..bulan posa ni..nak x nak bw la dia g makan KFC yg ade set nasi..tu..sedapnyaa tgk zaquan mkn ...
  • jln2 lagi..zaquan dh wat perangai..nak sweetmama pulak dukong..serius..sweetmama mmg x larat nak dokong dia time berjln2..mau patah pinggang di watnya..
  • dh kol 3ptg time ni..Time ni dh terasa mcm penat n ngantok...rasa mcm lamanya waktu nak berbuka..igt nak berbuka kat Mid Valley jerk..tp memandangkan zaquan wat perangai ..jdkan masa kami terasa lama nak menunggu ..kami pun terus la wat keputusan..xpe arr kita balik umah jerk la..kol 6 nnti br nak cr tempat berbuka puasa kat area Bangi jerk.
@Home
  • Akhirnya Sampai umah kol 4ptg...mmg ngantok sangat..time to sleep..hehhe..yg kelakarnya..sweetmama n papa zaquan yg tido beria2..si kecik zaquan x tido..ntah pape keje di buatnya...
  • kol 6ptg..papa zaquan terima panggilan dr ayah..ajak berbuka puasa sama2..kami onn jerk..
@Restoran Singgalang Indah, Jalan Reko.
  • Tepat azan berbunyi..br kami sampai..biasala sebelah taman jerk kan..kuar umah pun dh kol 7.05 mlm
  • menunya nasi paprik ngan tomyam..sedap gak..tomyam dia pedas giless..
  • adoihai..zaquan wat perangai lg..duduk2 jerk..dia dh tertumpahkan air..abis basah seluar dia.., baru makan sikit..sibuk nak basuh tgn..sbnrnya nak main air..kebetulan tmpat mkn kami mengadap sinki air  basuh tangan..nak x nak biar jerk la dia main..drpd dgr dia terjerit2 n nangis..huhu..semu org dh selesai mkn baru la dia sibuk nak mamam...see..time ni zaquan sibuk dok nak sweetmama suapkan diam makan..dlm masa yg sama dia dok suruh sweetmama pagang dania..kalo bole dia yg nak dukung dania..huk3..

sudah kenyang sume..tenkiu to my mil..^_^

p/s : hari ni nak berbuka puasa kat mane plak ye..kat umah ni mmg xde brg nak masak..kat luar lg la ye..hik3..

2 comments:

  1. Syokkan ari2 dapat buka puasa free... hehehe....

    Kitorang pon xda lauk kat dapur.. plan beli nak dekat raya nanti jer...

    ReplyDelete
  2. Cute MuM : hehee..rezeki jgn ditolak..kami ni on jerk..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails