Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, August 23, 2010

Aduiihai...Serba Salah..!

Salam 13 Ramadhan,

Ermmmm..tgh ni dpt khabar berita x okey..yg mmbuatkan diri ni serba salah...aduii..susahnya jdk org tgh ni ek..bkn ape..apa la nasib badan..org yg dh jnji nak amik order biskut raya Almond London  borong 500 balang (25,000 pcs) dr Laily Cookies tetiba ari ni bgtau x jdk nak amik 500 balang...nak amik separuh jerk..(250 balang)...terus sms Laily Cookies (my mil) camne ni..n my mil bgtau nak x nak dia kena byr ape yg dh siap..msti la kena bertanggungjawab kan..yg kesiannya family my mil dh bertungkus lumus nak menyiapkan order..smpai nak termuntah2 diorg menggentel tepung..n mencelup coklat...sweetmama okey la xde menolong sgt..sweetmama ejen jualan jerk...huk3..yg bekerja ngan my mil n my family yg bersusah2 wat tu..wat sweetmama rasa sgt bersalah...n kesian kat my friend tu jgk..sbb bkn dia yg order..dia pun  org tengah utk kwn dia yg kununnya nak amik borong Almond London ni...sib baik dia bg deposit RM2,500..kalo ikut mula2 dulu dia minta nak bg deposit RM500...tp kami tetap nak deposit separuh..akhirnya dia bg jgk RM2,500.00 ..tp x sangka pulak begini kesudahannya..Dugaan betol..Keputusannya sweetmama dh bgtau dia yg ade 17 kotak dh siap packing..maknanya ade 408 balang (20,400 pcs) yg dh siap..n tiada kompromi dr pihak kami utk dia tdk bertanggungjawab atas ape yg dia dh order..MUKTAMAD!

p/s : sgt lega bila dh bgtau kedua2 pihak (My Mil N My Friend)  & berharap pihak berkenaan dpt membayar spt yg diminta.

7 comments:

  1. uishh banyaknya... kalau tak buat lg takpela kan.. ni dah siap pulak.. nak tak nak kena bayar tu...

    ReplyDelete
  2. ermmm..tu arr pasalnya..my family in-law dh bersusah payah wat..n dh hampir siap kesemuanya..nasib dia la..dh siap 408 balang..tetiba kata nak amik separuh jerk..nak x nak mmg dia kena bayar jgk..huhu..

    ReplyDelete
  3. kesiannya kat u mil n family;

    ayu nie nasiblah dh ada almond london, kalau tak..boleh ayu order..

    sabarr yer eija

    ReplyDelete
  4. lelord : huhu..tu la pasalnya..mau x risau..

    Ayu : hehehe..tenkiu ye ayu..:))

    ReplyDelete
  5. nak wat camner.. kadang2 benda macam nie selalu terjadi... sebab tue kene minta deposit... kalo x, Laily cookies yang kene tanggung rugi...

    ReplyDelete
  6. ermm..btol tu cute mum..ini pengajaran wat kita sume..supaya lebih berhati2 n tdk mudah prcaya ngan org 100%...alhamdullillah..hari ni sweetmama dh dpt pun baki wang nya spt yg dijanjikan ...:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails