Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan & Alhamdullillah Hati Sy Sudah Tenang

Salam Ramadhan Sume...


Alhamdullillah hari ini 1 Ramadhan 1431H umat Islam mula menjalani ibadah puasa. Selamat menunaikan Ibadah Puasa kepada sume rakan2 taulan  x kira dimana anda berada. di kesempatan ini..sweetmama ingin memohon ampun & maaf sekiranya terdapat kesalahan yg selama ini telah dilakukan samada disedari atau tanpa disedari kpd sesiapa yg mengenali diri ini tak kira realiti or di alam maya..

Sekejap jerk rasanya dh masuk tahun ketiga berpuasa sebagai isteri ..hehe..tp dh masuk tahun ketiga pun sweetmama ni masih blom feel lg menyambut ramadhan bersama2 papa zaquan n zaquan di rumah sendiri ..means masak n sediakan juadah untuk  sahur & berbuka sndiri di rumah sndri..huhu....sbbnya tahun pertama sweetmama berpuasa di rumah My Family In-law time ni blom ade anak..n rumah sndiri.. me dok umah my mom tp bulan posa..pindah dok sbln umah my FIL sbb tolong wat biskut raya...Tahun Kedua dh ade zaquan n dpt dok umah sndiri..tp disbbkan my MIL yg jaga zaquan sibuk wat biskut raya time bln posa..kami sebulan la pulak dok umah my mom..papa zaquan malas nak berulang dr Bangi ke Cheras pastu nak patah balik g keje ke Putrajaya..n now dh masuk tahun ketiga...lg sekali bila tiba bulan ramadhan ..kena la kami dok sebulan kat Cheras..Whatever pun..okey jerk..sbnrnya lg menyenangkan...sumenya my mom dh siapkan..:P..sila jgn jeles ek..rasanya thn depan zaquan dh 3 taun..dia okey kot..kami bole la menyambut ramadhan di rumah sendiri..xpyh pindah randah..

Oh iye, rentetan dr n3 sblm ni yg sweetmama sgt tertekan, sedih , hampa & keciwa...alhamdulillah..skrg ini hati sweetmama dh kembali tenang..bersempena dgn bulan yg mulia ini juga sweetmama akhirnya wat keputusan utk menerima & memaafi ape yg telah terjadi...w/pun hakikatnya mmg amat sukar utk dilupakan & tetap terpahat dlm hati ini serta sgt berharap perkara ini tidak akan berulang dlm hidup sweetmama.....

Semoga sama-sama kita dapat memperolehi kenikmatan rahmat dan keberkatan di bulan Ramadhan ini.

3 comments:

  1. selamat menyambut bulan ramadhan.. kami pon setahun sekali jer bersahur kat umah sendiri..

    alhamdulillah.. jgn tertekan lagi yer...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah , dh tenang yek .. bagus le gitu ..

    haku ni beb , rumah dh siap lama ..sume dh complete.. tp x pindh2 .. wakakkakakakakakaka x smpai ati nak pisah anak ku dgn toki dia.. dr dia lahir smp dh 3thn lebih ni mmg sgt2 rapat dgn toki dia.. aku takut kang masing2 domam windu ..
    insyllah pindh slow.. now weekend pun tido kt desa baiduri..leps raya myb pindh ler..

    ReplyDelete
  3. Cute Mum : tenkiu cute mum..n selamat berpuasa jgk..ermmm..nak wat camner gitew la nmpknya setiap thn..hehee.

    fazilzura : ohh iye ke..igtkan ko dh pindah..iyo la kalo berpisah tu conform domam windu diorg nnti..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails