Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, August 29, 2010

ZaQuaN & Bunga Api

Salam 19 Ramadhan..,,

Alhamdullillah 19 ramadhan dh..sekejap jerk masa berlalu..lebih kurang 11 hari jerk lg kita berpuasa..biskut raya pun sweetmama dh siap edar, kerepek dh beli, shopping baju raya pun sudah, duit raya pun dh tukar cumanya brg2/perhiasan rumah mmg xde bertambah or berganti..langsir rumah pun pakai yg tahun lepas jerk..huk3..lagsir 2 thn sekali br tukar ok kot..

Haaa..nak story..yg Bunga Api pun dh beli..Papa Zaquan yg beli..siap dia beli 2 kotak bunga api utk Zaquan.. pulak tu Mak Yang Zaquan pun belikan bunga api utk Zaquan..sume org excited..zaquan dh besar..dh pandai pegang bunga api..tu yg sakan papa n makyang belikan bunga api tu..At Lastnya 15 Ramadhan lepas..Zaquan dh start main bunga api dgn pemantauan papa zaquan ye...Mercun2 xde ye..Bunga api ni pun nak main kena pastikan ade kawalan dr Ibu Bapa/org tua ye kawan2...

Yang pasti Zaquan tersgt la suka main bunga api..smpai kami pulak yg x larat nak layan..sbbnya selagi x abis bunga api depan mata dia..selagi tu dia nak main...the moral of story..kena kuarkan sikit jerk bunga api depan dia ...huhu..

mama..papa..srnoknya zaquan dpt main bunga api..!

6 comments:

  1. raya tahun lepas Acik Aima n Acik Cha yang kene layan... Tahun nie dah pandai main sendiri, Papa die lah yang penat... hahaha...

    ReplyDelete
  2. deelira : hehe..mmg srnok dak kecik ni main bunga api..

    Cute MuM : hahaha..mmg penat nak melayan dia..tu arr pasal thn lepas dia kecik lg..thn ni dia dh pandai pegang sndiri..nk kena dgr kata dia la pulak..huhu..

    ReplyDelete
  3. wah.. zaquan dah pandai main bunga api! tp betul la.. bila anak pandai something, kita yg terlebih eksaited, kan? hehe..

    tingat time mula2 asyraf belajar main bunga api masa dia umo setahun setgh dulu : statik je. hehe..

    tahun ni x sempat lg nk gi carik bunga api. bz pindah. tunggu raya la kot..

    ReplyDelete
  4. Ann : hehe..mmg mama ngan papa dia yg over excited..

    tp zaquan pun sgt excited n asyik minta nak main jerk..x larat dh kami nak melayannya..,huh..semalam w/pun atas kaw. acik2 dia..tangan zaquan melecur sikit kena bunga api..sbb dia sgt teruja nak acuh2 bunga api kat org..at lastnya meluncur ke tgn dia..sib baik x teruk sgt..ari ni terus dia trauma nak main bunga api..huhu..

    ReplyDelete
  5. ANN : anyway tahniah dh pindah umah baru..syok tu beraya dirumah baru..msti serba baru sume..hehee ^_^.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails