Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, August 18, 2010

Shopping Raye @S-Card Sogo





n3 peram hampir 2 minggu lepas baru nak kuar..hehehe

saje nak story ...lepas balik dr Cuti2 Genting Highland pada 4-5 Ogos 2010...(n3 peram jgk..akan menyusul ye) kan sweetmama ade story  esoknya sweetmama cuti rehat semata2 nak g hari S-card..So 6hb Ogos 2010 tu terjah jgk la ke Sogo, KL. Plan awal nak g ngan opismate cancel..sbb papa zaquan kata dia bleh EL..sama2 teman g shopping brg raye utk zaquan..hehee..so pginya kol 10 dh terpacak depan Sogo..patutnya kol 9 dh kena pacak kalo xnk berebut la..tp biasa la..kol 10 jgk smpainya...(+) time tu zaquan merengek2 nak ikut jalan katanye..iye la dia dok tgk mama n papa pakai baju jalan..selalunya kalo dia kena tinggal kami pakai baju kerje..huhu..

Sampai2 kol 10 tu okey lg la..xde la smpai kena beratur nak masuk..sampai2 cr baju jalan sweetmama dulu la ye..sbbnya sweetmama kena testing baju dulu..makan masa tu..tp try punye try..byk berkenan tp x sesuai ngan diri..iye la semenjak bdn dh naik berkilo2 ni..rasa pakai ape pun mcm x selesa jerk..at lastnye sweetmama cuma dpt sehelai suar jeans applemint , sehelai t-shirt hush puppies n 2 helai blouse south china dgn budget RM100.

sedar2 dh nak kol 12.00tgh..terus la g tempat pakaian baby..ini la pun tujuan utamanya nak beli baju raya zaquan..wah ini time puncak..n floor yg paling ramai sekali pembeli..adusss..nak pilih pun x senang..tp dpt jgk la berhelai2 utk zaquan..hehehehe...





ni diaaa..disebabkan masa yg terhad n nak memilih pun kena bertolak2..akhirnya sweetmama pilih yg ini utk zaquan


hehee..2 helai t-shirt kolar garfield - same jerk cuma lain kaler hijau n purple n t-shirt belang merah garfiled..rasa murah sgt sbb t-shirt kolar garfiled tu cuma RM11.97 jerk yg belang tu RM20.00
sehelai t-shirt kolar (RM10.17) & sehelai t-shirt round neck (RM8.97) sesame street ..i lioke elmo♥
T-shirt Hush Puppies - After Less 70% - RM25.56 (mampu la..:P)
 T-Shirt Kolar Baby Kiko - After Less - RM17.95

Suar Jeans Baby Kiko ...yg ini smpai tersalah beli..dh balik br perasan design yg sama cuma sehelai jeans panjang & sehelai pendek..ok la drpd terbeli dua2 panjang/pendek kan..
  dpt satu jerk baju basahan utk zaquan..baby kiko

  Tak dilupakan baju raya for my niece ..Dania Alisha...Dapat sepasang baju baby kiko, sepasang baju pigeon n sehelai baju sesame street dgn budget RM50.00. sweetmama mmg sgt teruja dok pilih baju for baby girl..byk nye pilihan..geram tgk skirt2 comei..ermm..utk zaquan t-shirt jerk la..

Lega la jgk dh settlekan baju raya Zaquan...rasa berbaloi jgk shoopping kat S-card dengan 7 helai t-shirt , 2 helai jeans, sepasang baju basahan dia n baju utk dania budget cuma RM250.00..so mmg mengikut budget yg ditetapkan..

Last sekali before nak balik..turun floor bwh sekali..kunun nak cari kasut raye for me..at lastnye dapat yg ini..:P
my sling bag..Carlo Rino..50%. esoknya sweetmama g butik Carlo Rino Alamanda ..design yg sama cuma less 20% jerk..sib baik beli time S-Card :P

ish2..sian papa zaquan..ye2 teman tp barang dia xde beli pun..huhu..ohh..papa dh dpt pun kehendak hati dia suar jeans levi's n t-shirt MU sblm ni...skrg ni  dia berkenan n nak jersey baru MU pulak..ohh yg itu xde sales kat Sogo ek..tp selalunya pun jersey kami x pernah beli yg ori pun..sbb mahal sgt pastu ikut seoson..selalu beli cap ayam jerk..cap ayam pun RM69 tau skrg ni..paling kurang RM60...

Kuar dr Sogo dh kol 4.00 ptg..so jln2 depan Sogo tu..papa dh berkenan dh jersi baru MU..tp mama kata xpyh la beli dulu..nnti kirim kat ayah jerk tolong belikan mcm x biasa plak..setiap tahun camtu kan..dpt murah sikit...hehehe..jgn mara ek papa..kalo ade rezeki lebih mama belanja papa jersi ori MU tu ye..^_^

yg zaquan punye pun sweetmama beli cap ayam jerk..huk3..

No comments:

Post a Comment

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails