Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, July 7, 2010

MY MIL TERJATUH!!

Salam n Selamat Pagi semua...Semoga kita sume berada dlm keadaan yg baik hendaknya.

Semalam lps balik kerja..kami dpt berita dr ayah (My FIL) yg mak terjatuh n skrg ade kat Hospital Serdang. So lepas balik kerja semalam kami pun terus berdesup ke Hosp. Serdang..sampai jerk kat hosp. Serdang ayah maklumkan mak dh masuk kat dlm wad kecemasan n dh berjupe doktor..tp x tau lg keadaan nya camne. Dimaklumkan oleh ayah..Mak terjatuh masa nak amik barang kat almari ..terjatuh dr kerusi n terus terduduk atas tangga..n mak pitam sekejap..masa ayah bawa g hosp serdang tu mak dh sedar la..tp berpapah...risau jgk kami kalo mak jatuh sbb ade mengena ngan zaquan..tp ayah ckp masa kejadian zaquan tido..iye la my son sekarang ni lg besa lg payah nak jaga tau..

Semalam masa kami tunggu di hospital slps balik dr kerja..bila tunggu2 mak still x kuar jgk dr wad kritikal n x bleh melawat..ayah suruh kami balik umah dulu..nnti papehal ayah call..so..kami pun balik bila dh maghrib..kol 7.30 mlm kami balik terus nak amik zaquan pulak. Sampai umah nak amik zaquan, my sis in law pun dok citer pasal kejadian mak terjatuh..bila tgk balik kerusi yg mak jatuh tu..tinggi jgk tu..mmg risau..kami sume risau..Pukul 10.30 mlm dpt sms n panggilan dr ayah yg maklumkan mak kena tahan wad..sebab tekanan darah rendah..iye la My MIL tu seorg yg kuat bekerja..x reti dok diam..minggu ni dia penat sgt la tu..dh seminggu mengecat umah ..minggu depan cukur jambul cucu perempuan dia..

Bila dpt panggilan dr ayah mlm smlm ckp mak kena tahan wad.. masalahnya sape plak nak jaga zaquan esok..sweetmama pk kalo susah2 sgt nak x nak... kena la hntr bt 10..tp kena byk keje sikit la..papa zaquan plak terus call adik dia kot2 bole tolong..tp iye la my sis in law pun ade anak kecik...mmg buntu skjp la mlm smlm..tetiba my sis in law call.. ckp xpe la  bw jerk zaquan umah mak esok..nnti esok pg diorg balik sg ramal..minta tolong mak asben dia tolong jg kan..ermm alhamdullillah ade gak org nak tolong jaga. tp x tau la camne cite nye pg td..sbb pagi td sampai umah mak, anak yg my MIL jaga pun ade..sape plak yg nak menjaga diorang nanti..maybe My FIL yg menjaga nye kot n maybe jgk la zaquan pun ari ni My FIL yg jaga...waktu melawat nnti my FIL bw la agak diorg g hospital..

Hari ni bkn sweetmama x nak cuti..tp sweetmama mmg ade keje nak diselesaikan..keje ACL utk Audit Next week x siap lg..next week dh start audit..huh.., ermm..tp tgh ni insyaallah papa zaquan g melawat mak n bw GL papa zaquan utk mak.

Hari ni mak berada di Wad 6 CCU, Tingkat 4 kat Hospital Serdang..semoga mak cepat sembuh n selamat la sumenya..Amin

No comments:

Post a Comment

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails