Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, July 8, 2010

My MIL@ Unit Rawatan Jantung (CCU)

Salam sume..Pagi ni sweetmama nak story yg My MIL still @ Unit Rawatan Jantung (CCU) hospital Serdang. Actually My Fil kata mak dh bleh kuar dok wat biasa dh petang smlm..tp wad biasa penuh...so semalam masa kami melawat mak kat CCU..sedih jerk tgk mak nmpak mcm lemah jerk lagi..tp at least dok kat hospt terjaga...cuma iye la dok kat CCU tu susah sikit dikawal rapi..badan mmg abis la penuh ngan wayar n bateri..pastu kena guna pampers..jdk my MIL tak berapa selesa..semalam dia sempat mengadu..dok kat hospt ni lg rasa letih..dok jerk..x bleh bgn2...ermm tu papa zaquan pesan kat mak..supaya byk2 berehat..jgn asik ingat keje jerk..Ermm..tp mmg x sangka mak kena serangan jantung..yg kami dok risaukan kot2 mak patah tulang badan ke sbb jatuh terhentak kan...tp papehal syukur alhamdullillah sumenya dh selamat...cuma mak perlukan rehat yg secukupnya.

Semalam mmg ramai la saudara-mara n kwn2 mak yg dtg melawat...sib baik kami pun smpat melawat lps opis hour..sbb nak masuk CCU ni kena dua org-dua org kan..so terhad sikit la masa nak jupe. Skrg ni semenjak kes H1N1 budak bwh 12 thn mmg x dibenarkan masuk hospital..so zaquan x dpt la jupe nenek dia.

Semalam rupanya zaquan, my sis in law yg jaga..dia plak yg terpaksa EL. My Fil pun sama la jgk tolong jaga zaquan lgpun sbb anak yg my MIL jaga tiga beradik tu pun semalam ade kan. Anyway tenkiu Atok n Acik Tasha zaquan sbb jaga zaquan semalam...

Pagi ni..kami anta zaquan ke umah mak mentua adik ipar(Acik Uyun n Aima Zaquan)...mmg  ptg semalam lg acik uyun  zaquan dh bgtau nnti pagi bole jerk anta zaquan kat sg ramal. Pagi td lewat sweetmama masuk opis...mlm smlm zaquan meragam plak..susah nak tido pastu asik jg pagi jerk..smpai terlajak kami pagi td..kol 7.30 br kuar umah..antar sg ramal ikut jln dalam..jem kat bulatan bangi lagi..sampai sg ramal td pun lg 10 minit nak kol 8.00 pagi...sweetmama smpai opis 8.17pg...sib baik br sekali lewat..hehehe...

Oh ye..majlis cukur jambul Alisha tetap diteruskan ari Sabtu ni w/pun mak berkemungkinan still warded..Semoga mak beransur sembuh n sihat seperti sediakala dan majlis cukur jambul Alisha berjalan dengan lancar hendaknya.

No comments:

Post a Comment

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails