Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, July 23, 2010

Cukur Jambul Dania Alisha & Adam Zharif

Salam sume.., 

ermm..ni n3 peram sbnrnya..majlis cukur jambul Dania Alisha a.k.a sepupu Zaquan n semstinya my niece dan Adam Zharif  dh pun berlalu hampir 2 minggu..majlisnya telah berlangsung pada 10 Julai 2010 (Sabtu)..dimana esoknya tarikh my b'day..hehe..ianya telah diadakan di West Country Seksyen 5, B.B.B (umah mertuaku). Tema majlis for Dania - Hijau n Purple for Adam. Majlis berlangsung dengan meriahnya..sbb buat utk 2 baby sekali + dengan majlis tahlil n bacaan yassin (kongsi 7 family). Dkt taman my family in law ni mmg sepakat btol..xde masalah nak masak sendiri + beramai2..x payah susah2 catering..Meriahnye sampai tetamu begitu ramai..dh mcm kenduri kawin rasenya..makanan smpai x cukup la...tuan umah smpai x sempat nak makan..xpe la yg pnting tetamu yg hadir dpt mkn cukup..pnjg plak mukadimahnya.

okey la kita layan pic2 menarik  spjg majlis cukur jambul anak buah sweetmama ni..

ini buai berendoi rotan for Dania Alisha.
decorationnya hasil usaha me n my sis in law (acik cha  zaquan n dania)
ianya disewa dgn RM150 siap decoration nye sekali sbnrnya..n pic kat bwh ini decoration asalnya
pic dania mlm sblm majlis..
ini souvenir utama tuan rumah a.k.a mummy dania kepada kumpulan marhaban.
Uncang Hijau ni isi dlmnya adalah face towel n cookies yg diatasnya ada huruf D = Dania. Dilekatkan jgk bunga sabun kaler ijau berisi gula2 pd uncang berkenaan..so nice.
yg ini plak bunga telor n cawan mini bunga english rose untuk tetamu jmputan.
Tomeynya my niece..Dania Alisha..berbaju kurung ngan hairband..
ini la dia Mummy Dania Alisha ..sedondon wif Doter..
semasa marhaban n cukur jambul

Yang ini pulak buaian for Adam Zharif..Akceli buaian yg digunakan adalah buaian zaquan..decorationnya pun recycle jerk blk brg masa cukur jambul zaquan dulu. kebetulan cukur jambul zaquan dulu temanya sama purple.
Ini la Adam Zharif n Ibunya (jiran My MIL)
ini bunga telor n souvenir dr family Adam zharif

yg ini aksi zaquan ..amboi bkn main lg dia posing wif abg zahid..(Zahid ni abg kpd Adam Zharif), Zaquan sepupu Alisha..itu yg masing2 bergaya dgn baju melayu. Ini la kwn gaduh n sepermainan zaquan.
hahaha..yg x thn tu..zaquan ni pantang jupe air...ni kunun nye nak mmbantu basuh cawan..tp main air jerk lebih..bila ditegah..start la dia wat perangai..lps tu mmg x senang duduk la sweetmama n papa zaquan kena layan kerenah dia plak.


x ketinggalan sweetmama snap pic adik beradik yg comey ni ..moon n fatimah..
pic zaquan wif atok n unyang.
muahhhh..muahhh..pada mlm berkenaan papa zaquan jdk fotografer skjp..but camera DSLR tu bkn kami punya..tp kepunyaan Daddy Dania..(bila la impian sweetmama nak memiliki DSLR tercapai)

Oh iye br perasan..sweetmama n papa zaquan sibuk dok amik pic time majlis..pic kami bertiga wif Dania Alisha n family x smpat pun amik..sweetmama time tu pun bz melayan my abah n my sis yg turut sama hadir memeriahkan majlis ditambah plak lebih2 lg time diorg bz bergmbr ..zaquan wat hal..sweetmama smpai lepak dlm kereta kjp..kunun nak tidokan zaquan..sbb dia suka tido dlm kereta+sejuk econ kereta ...tp x tido2 pun.

p/s : Sweetmama ternanti2 pic cukur jambul dania dr camera DSLR ni/hasil tgn papa zaquan..tp Mummy n  Daddy Dania bz masih x berkesempatan upload..so sweetmama pun nak x nak upload jerk la guna hasil my camera..kalo x lg peram n3 ni nnti..hik3..

 Alhamdullillah  majlisnya berjalan dgn lancar w/pun My Mil br jerk kuar hospt. sehari sblm majlis.


2 comments:

  1. bestnya cukur jambul..hehe..umur baby dah berape ek? :)

    ReplyDelete
  2. mmg best..x lama lagi mommy pinky plak nak dpt baby..msti excited n x sabar menanti kelahiran yg ditunggu2 kan..umur baby dania br sebulan lebih n baby adam dh dua bulan.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails