Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, July 25, 2010

Lake Valley, Main Layang2, Fun Fair n Pak Hailam Kopitiam

Salam sume...camne weekend uols..? sweetmama nye weekend terisi spt mane tajuk n3 tu..panjangnye plak tajuk n3 kali ni..hik3..

This week.sweetmama kat Bt. 10, Cheras..my mom house..ari Jumaat mlm dh balik..sbbnya mcm yg sweetmama story sblm ni..Papa Zaquan bz terlibat dgn Futsal seharian pd 24 Julai 2010(Sabtu)..pagi smpai ke mlm..x larat sweetmama nak jg zaquan sesorang kat umah..balik umah my mom..ade acik2 zaquan nak jaga zaquan..huk3..errm..ptg td br papa zaquan amik sweetmama..pastu g lepak minum kat Impian..iye la kan ujan2 ptg ni..pekena teh tarik..sedap.... sambil tu papa zaquan cite la yg team futsal diorg berjaya jgk smpai ke suku akhir..tp lps tu kalah..kira ok la tu kan..

Sabtu (24 Julai 2010)

Plan asal kununnya ade hati nak ajak Mak Yang Zaquan g tgk konsert Suria fm kat Putrajaya..lg pun ade tapak jualan sekali ..bleh cuci2 mata..pastu pk2 balik susah plak kalo kami bertiga jerk pegi tmpat yg sesak org ni..conform x larat nak dukong zaquan..kalo ade papa zaquan or pakcik2 zaquan..bleh tahan gak la...at lastnya...my Mak Yang Zaquan ajak g lepak Lake Valley jerk..bg ikan makan. okey la jgk dr x g kemane lgsung..sampai2 zaquan dh menyalak nak layang2..sblm2 ni kami pegi dia nak tp kami wat x layan jerk..kali ni Mak Yang Zaquan kata okey amik la ..Mak Yang belikan...yeay2 ..terlonjak2 la dia..suka dapat layang2 Ben10 ni..
hahahaa..xkira..zaquan nak terbangkan jgk layang2 ni..

ini la Mak Yang Zaquan n Zaquan yg sedang berusaha untuk menaikkan layang2. Yg pasti masa kami sampai..spt biasa kat Lake Valley ni tersgt la ramainya org..so space nak main layang pun jdk terhad..tp akhirnya berjaya jgk layang2 zaquan ni terbang tinggi hasil usaha Mak Yang Zaquan la..tp skjp jerk kami dpt main..sbbnya tumpuan zaquan selepas itu adalah bg mkn ikan..pastu terus berlari ke playground.
sweetmama sibuk nak bergambr jgk..hik3...
time ni nak balik dh..itupun susah nak pujuk zaquan balik..dia still nak main kat playground..tp dkt lake valley ni kol 7 jerk wisel dh berbunyi..means ade had masa nye..kol 7 dh kena halau la dgn security yg jaga lake valley ni...kami pun umpan la zaquan kata nak g minum teh tarik ni..jom balik..hahaha..Akceli Mak Yang Zaquan mmg plan nak g lepak kat Pak Hailam Kopitiam@Carrefour BTHO. Tp sungguh x disangka..masuk2 jerk jln nak ke Carrefour..Zaquan dh jerit..Fun Fair..serius..dgn perasaan teruja dia menyebut fun fair...mmg my son ni gile fun fair..masuk ni dh kali ke-empat kot dia g fun fair..so mmg langkah kanan la kami ke Carrefour ni..niat nak makan Pak Hailam terus tergendala skjp..sbb terus bw zaquan main fun fair dulu..(kiranya Fun Fair ni mmg dalam kaw. Carrefour BTHO).
bole dikatakan sume mainan zaquan main..smpaikan mainan org besa pun dia nak main..tp x lepas..hik3..

kol 8.30 mlm br kami lepak kat Pak Hailam Kopitiam ni.


ini menu kami..serius Asam Laksa ngan Apple Juice dia mmg dijamin sedap. siap bungkus untuk org kat umah Wan Ummi Zaquan - Mee Hailam n Mak Ngah Cbah Zaquan - Char Keow Tiaw. See Zaquan pun suka Asam Laksa tu...siap bodek Mak Yang lg..heee..Dinner ini dibayar/dibelanja oleh Mak Yang Zaquan. Tenkiu Mak Yang/my younger sista.

Akhir sekali..sblm balik...si kecik yg x puas main fun fair ni nak main kereta plak..okey la..turutkan jerk la..lgpun RM2.00 jerk.
sedar x sedar kol 10 mlm br kami sampai umah..penat tp puashati dpt bw zaquan jln2..^_^

25 Julai 2010 (Ahad)

Hari ni sweetmama x kemana..igtkan papa zaquan jemput pagi..bole gak ajak dia jln2 shopping JJ. JJ skrg kan megasales smpai 31 Ogos 2010..ermm...sekali papa zaquan wat aktiviti tido jerk kat umah, tu yg ptg td br dia amik kami. So ari ni sweetmama n Zaquan lepak umah my mom smbil menikmati masakan my mom.

ini menu b/fast hari ini..special rendang n nasi impit my mom masak.
Pengat Pisang..pencuci mulut...sedap..my mom wat atas permintaan abg dia..My Pak Ngah..Pak Ngah dok depan umah jerk..diapun br kehilangan Mak Ngah.
ini plak menu tgh my mom..

Sekian, citer hujung minggu sweetmama..

No comments:

Post a Comment

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails