Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, December 10, 2010

Bonus RM500 Dh Abis..

Salam Sume,

Rasanye sume sedia maklum yang sekarang ni PDRM bagi tawaran 50% untuk saman dengan syarat kena bayar selewat2nya pada atau sebelum 15 hb Dec 2010 & pada 1 December ari tu kakitangan awam pun dh dibayar bonus RM500.

Huh..tp malangnya  duit bonus yang kami dapat melayang sekejap jerk..x merasa la nak shopping2....huhu


duit bonus papa zaquan dapat..sumenya abis digunakan untuk bayaran saman dia..itula bawa kete laju2 lagi..kan dh kena speed trap..papa zaquan nye saman ade 4..sumenya speed trap..so after discount kena bayar RM600. huh bkn shj bonus melayang tp + duit OT..huhu..

ermm..tp untung jgk ade duit bonus..kalo x..susah jgk..msti tertangguh lagi la tu nak bayar..alhamdullillah selesai jgk satu masalah..kelmarin jgk papa zaquan dh selesaikan byaran saman dia..lepas amik sweetmama dr klinik terus g balai polis putrajaya..mmg ramai yg beratur bayar saman..rasanye ade dkt 1 jam sweetmama tunggu dlm kereta kelmarin..huhu..

Ohh..sweetmama pun dpt gak duit bonus RM500 kan..kemana pulak melayangnye duit bonus sweetmama :P

huhu..bonus sweetmama pulak melayang RM385 untuk repair kamera lumix kesayangan sweetmama tu..bakinye tu la pulak dh abis wat belanja makan2 kat luar..hik3..biasa la duit mengalir laju cam air..hehehe..

so the moral of story..pandu la kereta dgn berhati2 ye kawan2..elakkan dr kena saman..hahahahaa.. 

8 comments:

  1. duit memang macam air paip kan..dapat la berapa byk pon, mesti ada je nk diguna sane sini buat belanja :D

    ReplyDelete
  2. me pon sama... tapi kena pakai duit gaji lah.. tak der bonus :( .. nanti takleh hidup roadtax pulak..

    ReplyDelete
  3. wahh..bes bes..dedua dpt RM500 da jadi 1000 kan..
    Reen nyer 5rat tu lum usik lagi sbb nak renew roadtax, renew driving license n gi cuti cuti sabah nati. Ehh..byk nyer nak spent. Cukup ke? hihihihihi

    ReplyDelete
  4. @ladyzar : btol tu..lebih2 lg skrg ni sume brg dh mahal..kos sara hidup mmg tinggi zaman skrg ni..

    @Cute MuM :ermm..tu la..sbb tu pk time ade duit ni..bayar jerk la..

    @PuanStoberi: wah x usik lagi..hehee..tp tu la kan sib baik ade gak bonus RM500 utk cover ape2 yg patut.

    ReplyDelete
  5. kami pn abeh dah...

    singgah ptg...

    jemput singgah amek awards yer... >_<

    ReplyDelete
  6. @eB :hehe..iye la ..lgpun RM500 mmg cepat jerk abis..

    ok..nnti eija dtg amik..TQ

    ReplyDelete
  7. sama la dgn..:p

    duit bonus wat bayar saman...
    xdan nk merasa joli kan3...ehehhe

    ReplyDelete
  8. @eT :hehe..itu la kerajaan pun pandai..bagi bonus tp dlm masa yg sama wat 50% byrn saman..mmmg kompem abis ke bayar saman jerk la..huhu

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails