Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, December 21, 2010

Masa untuk tinggalkan Zaquan..Sob..Sob..

Salam sume..

ni n3 bersambungan dr SINISINI dan SINI

Akhirnya kol 5.15 petang kami selamat sampai di Rumah Peranginan Morib..Kali ni Mak Usu Booking Banglo 3 bilik betul2 menghadap pantai..

Kami tiba jerk tgk my fil dh sampai..sedang punggah barang...anak2 Mak Usu pun ade sekali..kali ni betol2 My Fil bercuti dgn budak2 jerk..sbb kami sume x dpt nak joint..

selesai kemas barang, atok pun apalagi layan la budak2 ni main kat tepi pantai + w/pun air pantai dia x berapa best..tp budak2 kan ape yang diorang kisah sgt...nak jgk mandi especially my son zaquan la..time ni sweetmama x joint sekali..sbbnya time ni sweetmama tolong my mil masak utk makan malam..

 masa ni zaquan tanya..

Zaquan : mama..tak ikut..
Mama : tak...mama kena wat keje...Zaquan g ngan atok ye..
Zaqun : Ok
time ni dh kol 10 mlm...Zaquan still x masuk tido lagi..
sibuk dok main bola ngan acik2 dia@anak2 Mak Usu
kami tunggu jerk Zaquan ni leka main ..ingtkan dia msti letih seharian main jerk..mane la tau tido awal..tp yg pasti dia x igt tido langsung..igt main jerk..yg sweetmama pulak asik dok inform zaquan benda yg sama:-

Mama : Malam ni Zaquan Tido ngan Atok tau, Mama n Papa nak g Work
Zaquan : Tak...Zaquan nak tido ngan Papa, Zaquan nak ikut Mama..
Mama : X bole Mama kena Work..(Disokong dengan kata2 dari Papa dan Atok )
Zaquan : Tak..Dah Malam...
Mama : toing..toing...hahaha, (bijak2 anak aku ni...)
Nenek Zaquan : hah..ingat dia bodoh ke..dia bijak..dia tau..hari2 bila papa balik dr keje dan jemput balik jerk..terus ajak papa balik..(Papa Jom..Jalan...)

At lastnye..kol 10.30 mlm..Atok suruh Acik2 dia bw zaquan main dalam bilik n tanpa disedari oleh Zaquan, Mama n Papa dia terus cabut balik..esok kena keje..

tapi sebelum kami cabut balik..mmg berkali2 la dok peluk2 cium2 our son..sampai dia pun dok syak..setiap kali peluk n cium dia sndiri akan bgtau..Abg ikut Papa ngan Mama tau..huk3..

Sampai umah jerk..terus call Atok Zaquan..tanya khabar dia..Atok ckp dia nangis tanya Mama ngan Papa dia...part ni yg  wat sedey ni..Huk3..Cuma sbb dia x menyusu badan lagi + tido pun dh kurang terjaga2..kira okey la nak tinggalkan dia..

Sepanjang perjalanan dalam kereta..yang kami dok bualkan sumenya ttg Zaquan..itu la bila dia ade..asik gaduh jerk ngan zaquan..nakal sgt.., tp bila berpisah w/pun 1 hari..sgt2 terasa...sampai2 umah pun..bila bukak lampu jerk terus teringt abg apan...selalu ade abg apan depan pintu..yang main chak2 ngan kami..

Zaquan..Mama n Papa Rindu Zaquan...
Yeay..Zaquan dh nak balik esok..!

4 comments:

  1. jgn sedih2 yer.. zaquan dah besar..

    ReplyDelete
  2. tu baru dia nak duk ngan atok nenek dia uols...esok dah beso time dia nak kawin camne gamaknye reaksi uols kan heheeh

    ReplyDelete
  3. @Cute MuM :itu la..bila dia ade..mmg asik nak gaduh jerk..tp bila dia xde..automatik perasaan sedey..n rindu tu dtg..huhu..,yg pasti mmg tau dia mesti sedang bergembira sakan bila atok bw g pantai..

    ReplyDelete
  4. @Hezesuze: huargghhh..time tu ..ntahla..x terpk lagi.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails