Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, December 13, 2010

JJCM @ Restoran Nasi Kandar Lawood, Nilai

Salam sume..

ni nak cite sweetmama nye geng JJCM telah JJCM ke Restoran Nasi Kandar Lawood, Nilai pada jumaat lepas (10.12.2010).

So, waktu lunch yg panjang ari jumaat lepas..sempat la kami lunch jauh nun ke Nilai..ini 1st time sweetmama lunch kat sini n 1st time rasa makanan nasi kandar buatan Melayu Kelantan..selalunya kan nasi kandar ni terkenal di restoran mamak jerk kan..especially kat Penang la..la ni dh bole dapat kat Nilai..Melayu pulak tu..seriusly the owner adalah orang Melayu Kelantan..n all the staff jgk adalah melayu kelantan..

haaa..pastu jgn x percaya ...punye la sedap n terkenal nye restoran ni..smpai2 jerk..beratur panjang tu nak order makanan..

so layan kan jerk la menu kami ni..jgn meleleh air liuq dh la..heheh

 ini la menu nasi kandar kami..akceli set asas dia nasi, ayam atau ikan + sayur+ kuah kari
Harga untuk set asas if ayam separuh - RM4.50, kalo full just tambah sikit jdk RM5.50

tp masa ni kami amik lauk tambahan + lauk sotong, telur ikan dan telur masin
tp harganye masih berpatutan set makanan mcm kami mkn ni utk 4 org cuma RM31.20..rasa dan harganye mmg berbaloi2.


 see..abis..licin..mmg sedap..sweetmama bagi 5/5 untuk menu makanan..cuma tu la kalo dtg time peak hours..mmg ramai giless org + kena beratur ye kawan2..
 K. Dieha yang belanja kami sume makan tgh tu..Tankiu K. Dieha.. moga murah rezeki K. Dieha sbb selalu belanja kami makan..lepas ni insyaalllah..turn sweetmama pulak yg belanja ye..:)).
 
Atie Azrul..yg dok perkenalkan kami sume ttg Restoran Lawood ni..almaklumnya rumah dia kat Kota Seriemas, Nilai..dekat sgt ngan Restoran Lawood ni..so lepas kenyang makan kami terus singgah umah Atie Azrul ..solat dulu sebelum terus balik opis dengan senang hati..

ohh thanks jgk wat my friends yg dok jdk driver kami sume iaitu Hairani..kalo u x bw..mmg x smpai la i..tau..hehee..

9 comments:

  1. tk pernah lagik gi nilai hehe...cantik rumah atie azam tu huhu

    ReplyDelete
  2. eija,nilai area mana yer restoran nie..Macam best jer tempat tu.....

    ReplyDelete
  3. eija dah gebu... comel betuiii...

    ReplyDelete
  4. wah jauh nye ko jln2 crik mkn .. syok jgk keje kt putrajaya yek .. tp kalau gomen syok ler.. huhuhuhuhuu

    ReplyDelete
  5. @Hezesuze: eh..iye ke kak x pernah g nilai..lps ni bole la g jln2 nilai pulak..nilai 3 ke..hehe, rumah dia mmg cantik pun..

    @echa :ermm..mcm mane ek..nak bg direction pun x pandai la..tp lawood nilai ni yg dekat dgn kota seriemas..kalo tau jalan lama nak g KLIA tu maybe senang nak cari..sbb dr putrajaya ikut jln nak ke dengkil n salak tinggi..

    @ch@ : hehe..itu la mmg semakin gebu n montel ..

    @Fazilzura : hehe..bole la..dekat jerk sbnrnye dr putrajaya nak ke nilai..lebih kurang 35 minit jerk..

    ReplyDelete
  6. @E.d.Y: ermm..lepas ni bole la cuba makan kat Lawood ni..dijamin sedap..

    ReplyDelete
  7. dear mama kerry :).
    mmg tpt makan kami sekeluarga ni
    dah makan sekali konfem teringat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh iye ke, irfa duduk dkt nilai ke?
      betul2..teringat akan kesedapannya..hihi :)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails