Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, December 27, 2010

Peter Pan The Musical

Salam Sume...,

Before this, sweetmama ade mention kan di N3 SINI yg sweetmama terima voucher 50% untuk beli tiket Peter Pan The Musical ni dari Sis Ezna.

Akhirnya hasrat sweetmama nak bw Zaquan tgk Peter Pan  The Musical tercapai jgk..Kami terjah Sunway Lagoon pada Hari Krismas Sabtu lalu ~25.12.2010~. So cuti Hari Krismas kami mmg terisi la..

Tapi itu la kami g time cuti krismas..so org mmg ramai ..jalan nak masuk Sunway Lagoon pun sesak..rupenye bkn sebab cuti umum jerk..tp pada hari yang sama kat sunway lagoon ade konsert Gemuruh Digi Live Wings & Search..so bertembung la ni..nasib baik kami sempat tgk kul 5.30p.m punye show..


kalo diikut kan kami keluar awal jgk..lepas g kenduri kawin..kol 2 ptg terus gerak ke Sunway..kol 3 ptg dh sampai..tp jalan sesak..kol 4.15 petang baru dapat parking.., punye la lama x g Sunway Lagoon ni..main enterance pun tersesat2 kami mencari nye..huhu.., masa sampai main entrance nak beli tiket pun dh kol 5 ptg..terus masuk Sunway Lagoon..cuci2 mata ..ehhee..

ermm..spt yg Sis Ezna maklumkan..pastikan nnti beli jerk yg Yellow Zone (paling murah sekali)..so kami pun redeem voucher tu untuk tiket Yellow zone...kalo ikutkan Yellow Zone RM60 utk Dewasa dan RM40 untuk kanak2. Tapi maybe kami g time Cuti Umum..harga tiketnya lebih RM3 setiap seorg..So harga tiket yg perlu kami bayar kesemuanya RM89.00. Dan seperti yang dijangka kan..mmg dia upgrade zone kita..dan kami dapat duduk kat Blue Zone..:D

Ini antara Pic-pic menarik yang sempat dirakamkan..^_~

 masuk jerk entrance..terus nmpk maskot sunway lagoon n diorg yg pakai costume peter pan ni..apelagi terus serbu nak amik gambar jgk..hehehe
 sepanjang perjalanan nak ke hall show peter pan..dpt tgk2 binatang..bkn main suka lagi si kecik ni..
 oh yeah dah smpai tempat show..tp harus pose2 dulu..:p
 Show dh bermula..wah ade salji la..:p
see muka zaquan tercengang tgk
alhamdullillah..zaquan sgt behave time show..
n yg ralatnye zaquan x boleh nak control ngantok sgt..
show nye selama 1 jam
at lastnye 30 minit  terakhir zaquan tertido
tp 30 minit pertama show..zaquan btol2 excited n sgt happy..dia mmg suka music..♫♪
 sekejap jerk rasanye show 1 jam dh abis..
before balik..sweetmama amik la digiphoto kami ni..
kena bayar RM20.00 
 jln2 nak kuar dr sunway lagoon..zaquan tunjuk pic ni..dia nak main kat sini..
nnti ye zaquan..ade rezeki mama n papa bw zaquan main2 n mandi2 kat sunway lagoon ye..
nak kuar dh ni..tp zaquan still leka tgk Tiger..hehehehe..

masa untuk cari tempat makan..setelah selesai hajat nak tgk peter pan..

okey nnti smbung citer pasal makan pulak ye :D

7 comments:

  1. bestnya tak penah lg pegi ni.. digifoto tu pun menarik ek.. buat kenangan

    ReplyDelete
  2. menariknya..tp mahal jugak tiket show ni kan..untung la dpt voucer tu..

    ReplyDelete
  3. @e_da : ermm..mmg ok, eija pun 1st time g tgk show musical ni..,
    sbb kenangan punye pasal la w/pun kena bayar RM20.00 eija beli jgk..:))

    @lydzar: ermm..mmg mahal..kalo x dpt voucher tu rsanye compom x akan merasa la nak tgk show musical ni

    ReplyDelete
  4. best tak??? huisshh sebenarnyer tingain gak nak nengok tp bb yu'xan kicik lagi, huhuhu.....

    ReplyDelete
  5. @Yu'xan Lee :ermm..layan jgk la..lgpun mmg nak bg zaquan srnok..+ tempat dia pun open tp berbumbung..lgpun dia mmg minat bab2 musical ni..kartun mcm ultromen ke, tranformers ke mane dia minat..huhu..

    hehe..xpe la mummy angels nnti bb yu'xan lee dh besar sikit bole la bw dia g tgk teater musical pulak..

    ReplyDelete
  6. wah bestnya dapat pi, kita ni tengok update dari blog ni je ...

    ReplyDelete
  7. @Anje a.k.a Mama_Balqis :hehe..rezeki eija nak dpt 50% voucher dr sis ezna..kalo x rasanye eija pun x g kot..:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails