Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, December 9, 2010

Rutin Check-up Bulanan Ke-3

Salam sume,

i'm back..setelah beberapa hari x berblog..huhu..nak update n3 semalam pun xde mood sbbnye setelah bercuti beberapa hari n semalam pun masuk keje dh half day sbb g klinik utk rutin check-up bulanan..so semalam sweetmama dok baca n3 kawan2 jerk..

ok..berbalik kepada rutin check-up bulanan yg ke3 sweetmama semalam..ermmm..semalam 8 Dec 2010 genap usia kandungan sweetmama 16 minggu@4 bulan n semalam dh mula dengar jantung bayi..tp heartbeat baby masih slow..x berapa dgr..iyela kandungan pun br 16 minggu + kulit perut sweetmama ni tebal sgt la..huk3..mmg misi pun ckp dlm sgt la perut awk ni..nak tekan lebih misi x berani sbb 1st prangnancy awk operate..dpt dgr sikit pun ok ye..alhamdullillah ..jnji mmg dpt dgr..

adeii..misi jgk dh tegur supaya sweetmama pakai baju yg bersesuaian..sbbnye dia tgk sweetmamanye kain baju kurung dh ketat sgt..w/pun sbnrnye sweetmama selesa jerk pakai baju kurung tu..so ari ni terus sweetmama selongkar baju2 lama masa sweetmama pragnantkan zaquan.

Akceli sweetmama rasa pragnent kali ni rasa mcm x besar sgt perut sbbnye masa pragnentkan zaquan dulu 3 bulan dh rasa senak pakai baju kurung..kali ni 4 bulan pun masih selesa pakai baju kurung..:P. Papa zaquan pun dok cakap kali ni perut sweetmama mcm x pragnent jerk..ahahahaa..

yang x bestnye ..berat badan naik 1.3kg..patutnya x boleh lebih dari 0.5kg..hehe..iye la org baru balik bercuti..makan tido makan tido jerk..huhu. Aduhai..minggu ke 18 nnti kena minum air gula..disebabkan mmg ade history family background yg ade kencing manis +  masa preggy kan zaquan dulu pun mmg sweetmama kena minum air gula..hope ok la bacaan paras gula dlm darah time check up minggu ke 18 nnti..so my next appointment check-up adalah 22 Dec 2010 ni.

7 comments:

  1. saya pon rasa perut saya tak la besar sgt, tp kawan2 dok kata perut saya besar sungguh. diorang compare perut saya dgn lg sorang member yg tengah peknen anak sulung..huhuhu

    ikutkan je la apa kata orang tu :P

    sama la our next check up..around 20th something gitu :)

    ReplyDelete
  2. smlm pon me checkup 22week...
    lani still pakai baju kurung...hehe

    ReplyDelete
  3. bab kena minum air gula mmg serik.. sy dulu peknenkan mika kena 2 kali.. walhal kuarga takde kencing manis.. sebab berat naik banyak tiap kali check ..masa tu kena amik ubat hormon tu yg lemah tu...

    ReplyDelete
  4. huhu...windu masa pregnant2 ni..skang dh kempis balik peyutku ini. semoga segalanya berjalan lancar ye sweetmama ;)

    ReplyDelete
  5. @ldayzhar: oh iye ke..check-up kat kk putrajaya jgk ke..?

    @eT:huhu..bestnye org kurus ni..pragnent pun msti x nmpk macam pragnent kan..iye la..awk kurus jerk eija tgk..eija ni lps pragnent anak pertama mmg badan naik..so bila pragnent anak kedua mmg bertambah naik la w/pun perut x besar sgt..tp baju kurung dh x muat..huk3..

    @Cute MuM : kalo batol..amin..

    @e_da: itu la ..mmg x sanggup..nak minum air gula satu hal..pastu kena amik darah smpai 4 kali..ohh iye ke..kena amik ubat hormon..stakat ni eija x pernah lg kena amik ubat hormon

    @ibu MZW : amin..terima kasih ibu MZW..n selamat berpantang utk awak..

    @fazilzura: insyaallah..aku doakan utk ko pulak jdk mak yong lps ni..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails