Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, December 30, 2011

Hadiah Perfume Paco Rabbane Dari Lisa Malaysia

As Salam,

beriye la hari ni sweetmama nak marathon n3 hadiah, sekali td tgh2 sedap2 wat n3, bos panggil daa, ada report yg kena diselesaikan, 6 ptg baru kuar dr bilik bos.., sempat lg nak  abiskankan 1 n3 ni jerk pun sblm en suami jemput balik jam 7.00ptg ni..hehehe

Ini Hadiah Perfume Paco Rabbane yg sweetmama menang dari Like Page FB Majalah Lisa Malaysia. Sweetmama antara 50 org yg bertuah memenangi Perfume Paco Rabbane bernilai RM200++

n3 Kemenangan - DISINI

hadiah ni sweetmama ambil sendiri di Pejabat Lisa Malaysia masa kami OTW pergi Cuti2 Akhir Tahun di Cameron Highland (12/12/2011)


Sweetmama dapat Perfume Paco Rabbane Black X'S For Her..

Mulanya sweetmama igtkan dapat perfume Paco Rabbane 1 Million For Him sbb masa joint contest Lisa Malaysia kat FB tu dia tunjuk gmbar perfume 1 Million so sweetmama mmg bercita2 nak hadiahkan untuk en suami, sekali dapat for her ..xde rezeki untuk papa tp rezeki untuk mama la nmpknye..Walaupun x dpt Perfume Idaman tp sweetmama tetap happy dapat hadiah perfume Paco Rabbane Black X'S ni..^_^..Original tuu..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Dah Redeem RM10 Voucher Starbucks

As Salam,

Marathon menghapdet hadiah2 yg dah diterima dan ditebus..hehehe

N3 Kemenangan - DISINI

RM10 Voucher Starbucks ni dah pun sweetmama redeem pada awal bulan Dec hari tu (4 Dec 2011) di Starbucks Alamanda. 

Sweetmama beli Mocha Frappucino (our feberet)
RM14.85 - RM10 Voucher = sweetmama kena tambah RM 4.85 jerk

hepp..adik ngendeng2 mama nye mocha starbucks..
Zaquan x suka pun, jd puas ler mama & papa minum berdua..hehehe..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Hadiah Menang Kuiz

As Salam,

Ini pulak hadiah menang jawab kuiz di blog amiey lee
N3 kemenangan - Disini
Hadiahnya Keychain Johor. 
Terima Kasih amiey.
eija mmg pengumpul keychain tegar pun..
 cuma sejak opis dah 5s ni xleh nak letak key-chain kat opis lg dah...
kena la cari board letak key-chain kat umah pulak ..ehhehe



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Menang Teka2 Lagi & Hadiahnya Sudah pun Diterima

As Salam,

Adeii..knape susah sgt nak update blog ni ek..n3 sumenya dh berkurun baru sibuk2 nak update..dah nak habis thn pun..tp n3 tertunggak byk giless..xpe la layankan jerkla kan..

ni sweetmama menang teka2 lagi, kali ni di Blog eT . Walupun bukanlah peneka tepat cuma yang paling hampir jerk, tetap dapat hadiah..terima kasih eT.

Ini hadiahnya..byk pulak hadiah dapat tu - Sabun dgn Fridge Magnet..
suka2..bertambah koleksi FM..^_^..




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, December 29, 2011

Jalan2@Mid Valley Cuti umum Hari Krismas | Redeem 2 Voucher of Delifrance

As Salam,

Cuti 3 hari minggu lepas bersempena dgn hari krismas sweetmama x kemana sgt pun, Hari Sabtu dok umah sepanjang hari sbbnya en suami pun xde dirumah sbb terlibat dengan Sukan MAKSWIP di Perlis. Hari Sabtu tgh pagi kol 1 pgi baru en suami smpai rumah. Kami sume pun dah tertido masa en suami sampai..hehehe. Keseokan harinya en suami keletihan pulak spnjg hari dok dalam bas, jdnya sweetmama & anak2 balik cheras sendiri, en suami dgn agenda sambung tido atas tilam yg empuk..huhu, kami pulak seharian lepak cheras. Adik2 sweetmama dah rindu ngan Zaquan&Ziqry. Kebetulan cuti sume ada kat umah my mum.

Sib baik Hari Isnin cuti umum..dapat la kami g jalan2, sweetmama mmg planning nak ke Mid Valley nak redeem 2 voucher of delifrance (Free Croissant with vanilla ice worth RM8.90) yg sweetmama menang contest FB. Lagipun Voucher ni kena redeem before 31 Dec 2011.

 Nyummy2..ni dia Croissant With Vanila Ice 

Our menu
selain drpd redeem free croissant with vanilla ice..
sweetmama top up minuman (Hot Chocolate for sweetmama & Coke for Papa) & Pizza Baguette 1pc

Bills - byk gak kena top up..lebih kurang sama harga free croissant tu..huk2.
xpe la untung la dpt 2 voucher free..kalau x..RM40 gak nak makan roti jerk..ngeh2..
Memang kami x pernah pun suka2 nak makan kat Delifrance ni..

 See ..bila makanan dah sampai..Ziqry yang x sabar nak mamam
dulu Zaquan, skrg ni turn Ziqry pulak jenis yg x sabar kalau nampak makanan
iyela sejak Ziqry dh mula makan ni, pantang tgk orang makan, dia pun sama nak mamam sama, kadang2 sian tgk dia terkulat2 tgk kami makan.

Nyum2..sedap tau..

eh mana zaquan
Zaquan leka main mainan token ni sbnrnya

kebetulan mainan token ni berhadapan jerk dgn tempat duduk kami
jadi x kisahla Zaquan bebas bermain kat situ
x heran makan dh dia, dia makan sikit jerk pizza, croissant tu dia x minat
On the way back baru dia teringat nak makan ice cream, tp mcm biasa dia nak ice cream jilat (ice cream Mc'D)

Selesai makan, kami singgah Harvey Norman, itupun sbb Harvey Norman depan Delifrance, nak g cuci2 mata jerk pun.., tp akhirnya drpd nak cuci mata jerk dapat gak sweetmama beli Slow Cooker, drpd hari tu cari, tp asik xde stok jerk slow cooker yg sweetmama nak..alang2 dh ada stok kat sini n duit bonus pun ada, beli jerk la kan..

Dah dapat apa yg dihajati n perut pun dah kenyang, kami pun terus balik umah..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, December 28, 2011

Pot Luck Penutup Tahun 2011| Steambot Tomyam..Nyam2..

As Salam,

Slmt Tgh sume, uols dah makan, lately ni sweetmama asik citer pasal makan jerk kan..Alhamdullillah murah rezeki makan terlebih2,..ehhehe, Hari ni kami wat Pot Luck lagi kiranya Penutup Pot Luck 2011..Temanya Steambot Tomyam..Nyam2..

Menu utama:- Steambot Tomyam
Kuah Tomyam dimasak oleh Pn Ratna (serius sedap..)
kami yg lain2 ni tong2 la bw bahan2 steambot..
Sweetmama bawa Yee Mee..


Selain menu utama steambot tomyam, ada nasi berlaukkan daging masak asam pedas dimakan bersama Telur Asin dan ulam timun..sedap2..sponser by Pn Hairani
 Pasta Goreng pun ada ..sponser by kak Ayu..sedap jugak..sumenya sedap..

Pencuci Mulut - Rojak buah - Kuah Rojak dibuat sendiri oleh Pn. Capa
Serius sedap jugak..^_^..

Alhamdullillah..Kenyang perut bersteambot dari pagi smpai ke tgh..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, December 27, 2011

Kemenangan Contest FB ~ Disember/Penutup 2011

As Salam,

Lambat sweetmama update n3, x tau la knape malas bebenor nak update, ada masanye sweetmama suka baca blog kawan2, kadang2 tinggal jejak kadang2 x, sampai leka n x berupdate blog sendiri..huhu

Saje simpan untuk kenangan, dah lama nak update tp x terupdate2..Alhamdullillah ada rezeki sweetmama menang contest di FB lg. Tgh addict contest FB skrg ni..Moga ada rezeki/bertambah rezeki lagi thn hadapan..hehehe..^_~..

Ini antara kemenangan sweetmama di bulan Dis. Kiranya penutup tahun 2011. Sedar x sedar 4 hari jerk lagi kita dh nak masuk thn baru.

1) Lucky Winner For 2nd Round of MadnessDeal Delifrance Lucky Draw


Hadiahnya - 2 Vouchers Delifrance ( Croissant with Vanilla Ice)
Yummy2..Sweetmama dah redeem semalam (Cuti Hari Krismas) di Mid Valley

2) Share & Menang Page Club Mode


Hadiahnya - Handbag dari Club Mode (Rosie Colour Hazelnut Bernilai RM109)


Dah dapat pun Handbag nye:-
Memang puas hati Beg ni multi purpose -boleh sling & besar

3) Lucky Draw Like Page One.Mobile.com.my

Hadiahnya:  20% Diskaun Voucher On Mobile Accessories
Yang ini rasa nye conpom x dapat redeem, Papa mesti malas nak g Sunway Pyramid semata2 nak redeem 20%nyer diskaun..huhu..(Expired lambat lg: Feb 2012)


4) Like Page JobsCentral Malaysia

Hadiahnya 'Super Teddy'
Teddy nya masih belum diterima..

Syukur alhamdullillah atas kurniaannya, bukan bertujuan untuk menunjuk2, hanya untuk kepuasan dan kenangan diri sendiri..
okeyla dh lewat petang br sibuk nak update n3..nak balik dh..Daaa....

* Total Menang Contest FB - 7



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, December 23, 2011

Rezeki Hari Jumaat| Mewahnya Makanan ~ Terima Kasih kawan2

As Salam,

Alhamdullillah Jumaat datang lagi, Jumaat yang dilimpahi dengan rezeki. Alhamdullillah hari ni dapat makan free lagi dari Sarapan Pagi hingga ke Makan Tengahari..hehehe..Terima Kasih Kawan2.

Pagi ni ada bacaan Yasin & Doa Selamat bg bulan Disember di opis Sweetmama. Macam biasa selalunya pagi lepas sesi bacaan Yasin & Doa Selamat akan disediakan makan pagi percuma yang selalunya sponser by mereka yg pasang niat untuk sedekah pada bulan berkenaan. Moga bertambah2 rezeki mereka yg bersedekah ni.

Pagi ni juga sweetmama ada ad hoc audit di KL menggantikan opismate yg ada kecemasan. Sampai opis pun lewat pg ni smpai x sempat nak sarapan dulu sblm g audit. Tp sempat lg tapau Nasi Lemak & Roti Canai Sarapan pagi free hari ni...hehehe. Nasib baik Audit berjalan dgn lancar. Setengah hari jerk. Pukul 11 pagi dah sampai opis..tgk kawan2 dah simpan kan makanan untuk sweetmama...Macam2 ada atas meja..Kek dan Satay. Tq kawan2 opis yg mmg best.  Sampai2 opis terus makan..huhu

Ada kek sebab hari ni besday my opismate Kak Dieha. So dia la antara org yg bertanggungjawab sponser makan pagi hari ni...To Kak Dieha - Happy B'day - Moga Dipanjangkan Usia, Dilimpahi Rezeki & Berbahagia Di samping Insan2 Tersayang.

Ini Kek B'day Kak Dieha tempah dr opismate kami juga Mama Tun Nur Safiya

 Kek Cheese Choc

Amacam Terliur x..
Sedap sgt..lebih2 Lagi sweetmama ni mmg penggemar cheese cake

Tengahari ke Alamanda pulak..My Friend nak belanja kami makan..Rezeki lagi..Dia belanja kami makan Kenny Rogers, Walaupun perut baru jerk isi, tp tank sweetmama jenis besar..mmg muat jerk lagi nak isi lebih2 lagi KR...my feberet...hehehe

Our Menu

 Menu Sweetmama

My Hot Chocolate


Amboi Bz nya dia ngan tab baru ...
Jeles tgk kawan2 dh ramai yg pakai Tab, SII dan Note..
Bila la rezeki sweetmama pulak nak tiba... nak tunggu free bole dapat tak...huhu..(berangan ...)
Terima Kasih kawanku yang baik Hati..hairani
Moga terus dilimpahkan Rezeki
Lepas ni Boleh Belanja Lagi..hehehe

p/s: hujan lebat nye..x berani nak balik dalam keadaan hujan yg lebat, rasa mata ni x nmpk jalan..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, December 22, 2011

Sejak Dah Pandai Memandu Ni..Asik Kena Tinggal Jerk..

As Salam,

Hari ni kami tinggal bertiga lagi, kalau 2 minggu lepas sweetmama tinggalkan mereka bertiga sbb menghadiri Bengkel 3 Hari 2 Malam di Melaka, Hari ni Papa pula tinggalkan kami bertiga 3 Hari 2 Malam ke Perlis...tp bkn saje2 tinggal, Papa ada Sukan MAKSWIP untuk sukan Bolasepak, tapi papa x main pun, Papa kan Pengurus Sukan Kelab opis dia..Pengurus kena la pergi..memastikan kebajikan anak2 buah main..hehehe

Hari ni kami g kerja berpecah, Mama Drive bawa kereta, Papa drive Motor, Alhamdullillah dah semakin mahir sweetmama memandu, setakat pergi keje balik keje tu lepas dah ler. Pagi td masa otw nak ke opis jammed la pulak dkt exit nak masuk Putrajaya, selalunya jammed dkt sungai ramal jerk, yg kelakarnya kami bertembung bila dah smpai Putrajaya, lepas traffic light jambatan presint 2. sempat lambai2.., tetiba rasa sedey masa sesi melambai2 tu..huk2..

Dah sampai opis, Mama pun Call papa bgtau mama dh selamat sampai opis n parking kereta dkt mane, pastu bgtau la pasal jammed kat exit Putrajaya tu, Papa pun cakap itu la jammed igtkan mama x lepas, tau2 mama dah kat depan n sebelah dia..hehehe..(mesti papa igt mama ni memandu slow giler..:p)

Td Call papa jam 3.30 ptg Papa dah sampai Gurun, Kedah. time tu hujan lebat giless, Papa bertolak jam 8.30 pg td menaiki bas opis. Hopefully Papa selamat tiba ke Perlis dgn Selamat.

Sejak Mama dah pandai memandu ni dan Papa pun dah beri kepercayaan untuk Mama memandu kereta Papa, Papa dah x risau nak tinggalkan Mama, Kalau tak dulu susah Papa nak tinggalkan, sbb secara x langsung kalau Papa outstation Mama kena cuti or Papa kena hantar Mama balik Cheras minta tolong Abah hantarkan Mama. Now dh x perlu susahkan family lagi tapi terasa diri selalu kena tinggal la pulak..ehhehe..(adeii think positive okey...)

Papa pun perasan 2 bulan ni Papa kerap tinggalkan kami:-
23 -25 Nov - Persidangan Pembantu Akauntan di Kelantan
21-24 Dis - Sukan MAKSWIP di Perlis

Ok la, kalau drive sendiri, harus jam 5.00  dah balik..hehehe
Daaaa...Daaa...



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

SPBA DITANGGUHKAN

As Salam,


" Kami kat opis ni mmg majoritinya x setuju pun dgn skim baru SPBA ni, kenaikan 7-13% tu x nmpk pun, nmpk berat sebelah..x mo komen lebih2..
Borang opsyen dah diterima pun, ikutkan esok last day kena submit, tp bila dapat berita PM setuju tangguh ni ok sgt ler.."



Petikan Dari Terkini Utusan Malaysia Online

PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.

Beliau berkata demikian kepada sekumpulan ahli kongres itu di perkarangan bangunan Perdana Putra selepas mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri di sini hari.

Omar dijadualkan mengadakan satu sidang akhbar di Universiti Putra Malaysia tengah hari ini berhubung isu itu. - UTUSAN



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, December 21, 2011

Sedeynya Tamat Sudah Riwayat Raket Badminton Kesayanganku

As Salam,


Begini la kesudahannya, tamat sudah riwayat raket badminton sweetmama ni..
Sumenya gara2 sweetmama terlupa nak keluarkan dari kereta 
Kejadian berlaku masa sweetmama g Family Day di Wetland Dengkil (3/12/11) 
Cuaca yg sgt panas sampai bengkok rekat sweetmama..

Sedey bangat sbb 2 raket sekali bengkok, 1 my friend hadiahkan, 1 lagi mmg raket pertama sweetmama beli. Sweetmama pernah wat n3 ttg raket badminton sweetmama ni  Disini - Happy

Macam biasa hari ni setiap hari Rabu sweetmama akan bermain badminton wat panas badan..daripada dok jerk kat opis , bila ada aktiviti camni, best gak..mmbantu gak kelaurkan peluh..

so skrg ni dok pinjam raket badminton my friend jerk la bermain badminton..huhu

Ok la..nak g traning badminton dh ni..Daaaa...



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Cuti2 Akhir Tahun / Family Trip @Cameron Highland | Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highland

As Salam,

Tempat Penginapan kami ialah di Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highland. Kali ni Mak Usu booking Apartment 2 bilik. Tahun 2009 kami menginap di Rumah Peranginan Persekutuan juga, tp time tu Mak Usu booking bilik (macam hotel ) dapat 2 bilik. Kali ni dapat Apartment. Best juga..Besar dan yang penting ada dapur untuk memasak. Kalau bilik sahaja mmg tidak dibenarkan memasak.


Ini rupa bentuk Apatment nya (Apartment 2 Bilik)..^_^..

 Ruang Tamu - Luas dan Selesa

 Ruang Makan


Niat dihati sesampai jerk nak snap2 photo sekitar Apartment ni, Tapi see Ziqry dh x senang duduk dah..merengek ngekor jerk mana sweetmama pegi, terbantut sudah nak snap2 gmbo. Kakak pujuk pun dia x layan. Hahaha..lg pun en suami sibuk ngangkat barang, boleh pulak mama sibuk amik gmbo.. :p

At lastnya terus mama kemas brg, uruskan Ziqry, mandikan dia dan buatkan susu, x sangka malam tu Ziqry muntah lepas minum susu, abis basah 1 baju. Tapi Alhamdullillah Ziqry xde lah meragam sangat w/pun x berapa sihat, Malam pertama sampai masih boleh tido lena dan malam pertama juga Atok yang tidokan dia , Ziqry tertido bila Atok Dukong sambil tepuk2 dia. Hahahah..bukan Ziqry jerk yg tido lena, kami sume pun tido dgn lenanya dgn cuaca yg sejuk...

Keesokannya..bermula la agenda yg dinanti2kan..Jalan2 dengan harapan dapat petik strawberry..n berPs..

*** Kemaskini  (5p.m) - Adeii tersalah info, Td sweetmama update bgtau dok banglokan, sbb Mak usu bgtau dia book Banglo, bila check website, rupanya kategori penginapan kami ni Apartment 2 Bilik..huhu, tp yg pasti Apartment 2 bilik pun mmg best, besar & selesa ..^_^..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Cuti2 Akhir Tahun / Family Trip @Cameron Highland | Sesi Isi Perut Hari Pertama Sampai

As salam,

Selepas puas berjalan di Pasar Malam Brincang, kami terus ke agenda mengisi perut, sweetmama pun dah beli Kueytiaw Goreng kat  Pasar Malam tu, tinggal nak santap jerk...hehehe

Kami singgah makan di restoran Steamboat kalau x silap (nama kedai x ingat) tp kami xde la order steamboat, order goreng2 jerk . Tahun 2009 kami makan kat Medan Selera Brinchang, tp x berapa sedap pun makanan kat Medan Selera tu. Kat Restoran ni ok gak la rasanye.

Tak lama lepas kami lepak kat restoran ni, My Fil, My Mil dan Family Mak Usu pun sampai. Diorang memang kelaparan la sbb seharian dalam kereta dgn terperangkap dlm kesesakan lalulintas lagi. yang kelakarnya group kami yg pesan makan dulu, tp my fil n my mil yg dapat dulu, Bak kata my FIL kat anak2 Mak Usu, Pak Supir mestilah dapat makan dulu sbb dh penat memandu, My FIL jd supir sepanjang perjalanan dr Bahau ke Cameron Highland...Satu kereta dgn family Mak Usu

Mama n Papa xde la order makan, sbb dh beli kueytiaw goreng,kami makan kongsi berdua. Zaquan jerk la kami order kan nasi goreng paprik, tp dia mane kisah order lmbat sbb leka dok main ipad acik uyun dia.


see..leka dgn ipad, sib baik acik uyun bg pinjam, dania pulak dh ada tab daddy dia..xde la berebut sgt..
Zaquan anak manja Papa mmg la makan nak bersuap oleh Papa.

Ziqry pulak x berapa sihat sebenarnya, Baru baik daripada demam, dan masa ni masih lagi selsema dan batuk tapi tetap enjoy dgn holiday kali ni.
Happynya Ziqry bila kena agah dgn Atok, kalau tak 2-3 hari sebelumnya sugul jerk , Atok sampai kata Ziqry x nak sengih2 lagi dgn Atok, kalau tak atok balik dr keje jerk sengih2. 
Ini merupakan kali pertama Ziqry holiday bersama Atok & Nenek.
Alhamdullillah xde la meragam sangat w/pun badan dia berapa sihat.



Selesai makan, kami terus ke tempat penginapan - Rumah Peranginan Persekutuan..Masa untuk merehatkan diri dan melelapkan mata...Zzzzzz..




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, December 20, 2011

Cuti2 Akhir Tahun / Family Trip @Cameron Highland | Pasar Malam Brinchang Day 1 & 2

As Salam,


Lambat berupdate blog, 3-4 hari br nak sambung story holiday CH Kami...huhu..terima kasih kat kawan2 yg sudi singgah baca, mood nak menaip n3 kureng, sebab masuk2 keje jerk kecoh pasal skim baru SPBA..rasanya kami kat sini dr pagi smpai ke petang x abis2 citer pasal SPBA, byk yg x puas hati dgn SPBA ni, sweetmama pun x puas hati, eh ni nak citer pasal x puas hati dgn skim SPBA ke nak citer pasal Holiday..huk2..Alright kita smbung dari story Kami Dah Selamat Sampai @ Cameron Highland

Dari Cameron Valley Tea House kami terus terjah pasar malam Brinchang, kami sampai Pasar Malam  lebih kurang jam 8 malam. Kalau ikutkan mmg penat sbb kiranya seharian dr pagi lepas sarapan terus ke KL dan malam baru sampai Cameron Highland tanpa rehat. Setakat berhenti makan di R&R Tapah . Tapi itu la bila part berjalan n soping ni srnok jerk, dh x igt letih dah..hehehe.., cuma kesian kat anak2 keletihan, Zaquan dgn suar pendek nye, lgpun x expect nak sampai malam, bonet kereta kami penuh dgn barang2 yg mak kirim jd beg baju dh tersorok kat belakang bonet.

Wah Jalan nak ke Pasar Malam sekarang ni dah sehala, so xde la sesak sgt mcm dolu2 masa sweetmama g thn 2009. Apa yang menariknya Pasar Malam Brinchang ni ek, ntah la susah nak cakap, tp pd sweetmama srnok jerk w/pun cuma jln2 kat pasar malam, mcm2 ado, nak cari pakaian, buah2an, sayur2an, bunga2an n ape jerk brg berkaitan strawberry and semestinya pelbagai makanan mcm kat pasar2 malam lain jugak. kalau di pasar malam brinchang ni makanan yg popular jagung nya yg sweet dan sweetmama suka dia pnyer kimchan dan cendawan goreng. Kimchan/Cendawan goreng yg sedap dkt stall tepi pasar malam tu. Ingat kan dah xde stall tu, rupanya ada lg, papa beli dia nya cucur sweet potato..sedap jugak. 


Day 1 - Pasar Malam Brinchang

Jalan nak menuju ke Area Pasar Malam ni ada byk gerai2 yg jual souveniar n brg2 strawberry ni, Kebetulan kami parking dekat depan2 kedai ni jerk, jd terus singgah gerai2 ni sblm ke pasar malam.

Meriah sungguh dgn bantal2 strawberry, sib baik x tergoda nak beli, thn 2009 dh beli bantal strawberry, kali ni pegi mmg lebih kepada nak makan strawberry coklat..ehhee

Pic Papa ngan Ziqry berlatarbelakang bantal2 strawberry yg meriah itu..:)

Pic Mama pulak ngan Ziqry. Nak juga bergmbar ngan bantal2 strawberry Cameron Highland tu..huhu

Dekat kedai ni la(x igt nama kedai), barang pertama sweetmama beli,
perasan x Ziqry dh pakai Glove
Yup sweetmama belikan Zaquan & Ziqry seorang sepasang Glove

Eh Mama ngan Papa bergmbar ngan Ziqry jerk,
Mana Zaquan ?

^
^
^
^
^
^
Biasalah Zaquan kalau bab bergmbar ni mana dia layan sgt mama n papa dia, ikut mood dia jerk.
lebih2 lg kalau ada benda lain yg menarik perhatian dia
Apa yg ditenung oleh Zaquan tu ye..

Hahahah dia dok tenung sticker Ben10 
dgn harapan Mama Papa belikan untuk dia
tp Mama Papa wat dek jerk
sib baik dia x melalak nak

Perjalanan diteruskan ke destinasi utama..Pasar Malam
Yeah Pertama kali Ziqry menjejakkan kaki ke Cameron Highland ni..
berjalan pulak sampai ke malam dgn cuaca yg sgt sejuk
stokin kaki Ziqry ada, tp dlm beg baju kat belakang bonet kereta..camner lah mama leh x teringat nak spare satu kat dlm handbeg
Ziqry dh dapat glove strawberry, tp habit dia ialah isap glove tu, smpai basah dibuatnya glove dia
Sib baik Ziqry suka jerk pakai glove , disebabkan Ziqry suka mama belikan satu lagi glove untuk Ziqry :)
tp glove ziqry yg kedua ni sweetmama beli kat tanah rata sebelum kami balik..:)

hari pertama sampai pasar malam terus soping,
oh yeah kali ni Zaquan n Ziqry dapat Sweater Angry Bird seorang satu
Zaquan nya kaler merah, Ziqry kaler kelabu
Beli 2 Sweater ni dengan harga RM70.
Abg dah excited dgn sweater angry bird dia tu..
Beli terus pakai..hehe
Zaquan posing dengan sweater angry bird n glove strawberry dia tu..

Pic Mama wif Ziqry,
Ziqry x rasmikan lagi dia pnyer sweater Angry Bird
Ziqry kecik lg x pandai nak bergaya sendiri
abgnya skrg ni mmg sgt pemilih,
baju yg dia nak pakai kena ikut selera dia especially baju ben10.
kalau boleh hari2 nak pakai baju ben10.
skrg ni dia dh mula minat dengan Angry Bird pula.

Si kecik berdua ni pun boleh tahan, Zaquan dan sepupu dia Dania, orang soping diorang pun nak soping gak,
sbrnynya diorang berdua tgh nak aim Belon Bubble
Comel jerk kan tgk keletah diorng..kadang2 baik sgt, kadang2 jdk kawan gaduh...ehehe
masing2 dh dapat pun kehendak masing2..Dania pun mummy dh belikan glove n beg angry birds.
Zaquan pulak dh dapat Glove n Sweater Angry Birds
time ni mmg Zaquan behave, nak berjalan sndiri xde pun minta dukong2 mcm selalu.

Selesai sudah cuci mata dan soping di Pasar Malam,
Masa untuk isi perut pulak..
Tengah2 jalan nampak pulak Starwberry Coklat kat Pasar Malam ni,
tp blom rasa nak makan strawberry coklat malam2, lg pun pk esok masih ada

Ok la kami nak g isi perut, kami beli kueytiaw goreng, kimchan goreng, jagung dan cucur sweet potato
cian anak mama, atas ye2 bertutup, sekali pakai suar pendek..
Otw nak ke tempat makan......(story isi perut kami next n3 ler..)

Day 2 - Pasar Malam Brinchang

Mama dan Ziqry dah ready nak kuar jalan2 pasar malam lagi di hari kedua
Ziqry dh siap pakai Sweater Angry Birds yg mama beli di Pasar Malam semalam
dan penutup telinga strawberry yg cute

Rasanya kalau dah sampai Cameron Highland ni tak sah kalau tak menyinggah pasar malam hari2. Hari kedua kami plan nak ke pasar malam lagi. Memang kami selamat pun sampai pasar malam.  Ada 4 family - 3 buah kereta,tapi time ni kami yg last sekali gerak/keluar dr rumah. So jdnya masing2 dh berpecah n x jumpe pun malam tu. 

Masin mulut papa, hari 1st sampai papa cakap alang2 dah sampai ni terus jerk la kita pusing pasar malam dulu, hari pun x hujan, takut esok hujan pulak xdapat kita berjalan. Tepat sungguh ramalam papa, hari kedua malam tu hujan, kalau kami berdua jerk berjalan senang tp bw anak2 kecik susah nak berjalan dgn cuaca hujan. 

Kami terjah juga mulanya dengan berpayung, Papa dukong Zaquan, Mama Dukong Ziqry sambil berpayung, adess baru separuh jalan tp letih tgn dibuatnya, at lastnya kami buat keputusan balik terus memandangkan Zaquan pulak dah tertido masa Papa Dukong dia. Papa beli Jagung & Apam Balik, Mama pulak sempat beli Asam/Halwa Strawberry buah tgn untuk rakan2 opis. 

Asam/ Halwa Strawberry..sedap..:))

Tamat sudah kisah kami berjalan di pasar malam Brinchang...Nnti sambung kisah Strawberry Farm dan Ladang Teh Brinchang pulak...



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails