Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, January 31, 2012

Holiday Genting 2012 | Day2 - Genting Outdoor Theme Park - Lepas Gian Kami Nak Main Spinner

As Salam, 

Tiba giliran Mama & Papa pulak nak lepaskan gian main. Yesss..Akhirnya dapat gak kami lepaskan gian main buaian Spinner ni. Time ni sbnrnya dah mula hujan gerimis. Nasib baik x tutup, masih boleh main. Kami bergilir2 main. Mama main dulu, Papa tgk kan anak2.

Peace!!!


Sempat lg ckp ngan Papa, Adeii mcm seram pulak, sbb dh lama x main


Get Ready


Wow..Seronoknye


Super Seronok



Giliran Papa pulak


Time papa main ni lagi la hujan dh mula renyai2 mcm nak lebat


Tapi lagi syok main..berangin 


Besh sangat2..


Zaquan sporting sangat bg peluang Mama & Papa main 
sbbnya Papa dah upah dia dgn nasi goreng & jagung.
Lagipun dh mula hujan itu yg lepak sekajap kat gerai makan ni..

Zaquan memerhati Mama main & Papa pulak tgh snap2 pic kami..


Adik pun lepak makan sama, tp adik mamam biskut baby bites adik jerk la ye..hehe
Pagi sebelum kuar dh bg Ziqry makan Nestum, so xde la dia meragam sgt..

Perut pun dah beralas, Papa & Mama pun dh dapat main spinner, Zaquan & Ziqry pun dah dapat main 3 permainan 'family rides', nak main pe lagi ni ek..kita sambung main mainan family rides lagi nak & nak jugak cuba nasib main permainan lucky draw yg kat outdoor ni..^_~..(sambung lagi..)

p/s: Akceli Spinner ni jerk satu2nya mainan dewasa yg kami main sbbnya nak main  permainan dewasa yg lain mama x berani nak main sorang2, kalau boleh nak main bersama..baru best ada teman peluk kan..hahahahaha..
Selebihnya mmg byk main permainan 'family riders' ..nama pun nak happykan anak2, Zaquan la yg paling srnok, semua permainan pun main berulang2 kali..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Holiday Genting 2012 | Day 2 - ALL PARK - Genting Outdoor Theme Park

As Salam,

Sambung story Holiday Genting 2012 lagi, lembap giless sweetmama nak habiskan n3 yg bersambung2 ni. Disebabkan byk gmbar yg sweetmama nak simpan dalam blog my memories ni itu yg sweetmama buat jgk n3 bersambung2..^_~.

Hari Kedua kami meneruskan aktiviti dengan bermain ALL PARK, 2 tahun lepas pegi, dua2 tahun pegi x dapat nak main Outdoor, kali pertama pegi beli online rasa dh klik outdoor, rupanye terbeli Indoor juga, ermmm..dua2 hari main Indoor gamaknya, kali kedua pulak hujan seharian, byk games yg tutup so xde rezeki kami nak main Outdoor.

Alhamdullillah kali ni dapat main ALL PARK, Indoor & Outdoor. :D

Kami terlewat jugak bangun, syok sgt tido sejuk2..
Masa dekat tiket tu dah pukul 11.23AM dh nak dekat tengahari..huk3..


Akceli cuaca tak berapa ok, mcm nak hujan, Nasib baik kami sempat main permainan Outdoor mana yg bersesuaian untuk family. (Family Rides)

1st Games kami main: Flying Jumbo

Papa duduk dengan Zaquan, Mama Pangku Ziqry

Papa snap pic kami dari atas, Pandai Ziqry Pandang Papa & Abg dia kat atas..hehehe

hahahaha, time ni Papa ckp tekan Button biru kat tgh tu nnti elephant kita akan naik tinggi, itu yg muka mama ala2 terkezut bila tekan dia naik tinggi. Patut la Zaquan bukan main syok lagi turun naik turun naik..:))


2nd Games: kami main Astro Fighter 

Ready to Fly..hehehe

Astro Fighter ni xde button utk turun naik, turun naik, tp mmg dia dh set naik selang seli, tinggi rendah tinggi rendah, kebetulan mama dapat kapalterbang yg tinggi, Zaquan dapat yg rendah sikit, itu yg dia asik pandang kebelakang tgk knape kapalterbang mama & adik tinggi..huhu, punyerla berani Zaquan dia siap berdiri naik Astro Fighter ni..


Lambai kat Papa & Abg dik, 
Adik layan terbang tinggi smpai terpejam mata..

3rd Games : Kami Main Tea Cup

Pusing jgn x pusing
beriye2 diorang ni main pusing2..

Adik kita x pyh main pusing2 sgt ye, nnti pening kepala..huhu

Lepas ni main ape pulak mama..:p

Selesai main 3 games Family Rides ni, giliran Mama & Papa pulak nak lepas gian main Games Thrill Rides..(Next N3)



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, January 30, 2012

Gaya Tido Abang & Adik

As Salam

Semalam lepak umah Atok Zaquan & Ziqry sambut besday atok & layan AJL 26 sampai abis. Sampai umah dah kol 12.15 tengah malam, So hero2 sweetmama dah tertido dari dalam kereta lagi, balik rumah angkat diorang terus letak tempat tido depan tv dengan tak tukar pun pakaian tido diorang malas nak ganggu tido mereka, lagpun diorang mmg dh mandi petang sebelum pergi umah Atok.

Hahaha..gaya tido Abang & Adik buat kami berdua tergelak sesama sendiri. Time ni diorang dah tido, Papa layan tgk tv kat sebelah hero2 ni, Mama pulak dh lepak atas katil tunggu masa nak tido jerk, Papa tgh syok2 layan Tv sempat cuit mama suruh tgk aksi2 hero2 ni tido, Mama pun ape lagi, terus snap pic diorang ni, selang 15 minit berubah tempat tido adik, bukan main lasak lagi si adik ni ha Tido, Abg nye pulak dari pagi td x tido , so mmg x sedarkan diri bila adik dia sampai tido atas badan dia pun dia x sedar2 langsung

Gaya 1: baru jerk letak ni, x sampai 5 minit , tau2 kaki adik dh atas kaki abg

Gaya 2: Mak Aihhh, Adik lasaknye terus landing atas badan abg..Sib baik Abg lena & rela adik tido atas abg


Gaya 3: Masa bila pulak Abg dh tertolak Adik..


Gaya 4: Abang memang Sayang Adik, Tido peluk Adik..,
Mama baru jerk nak lelap, akhirnya adik tersedar minta nenen...huhu..

Walau Nakal mcmmane pun anak kita tetap menceriakan hati kita sbg Ibu Bapa kan, Zaquan & Ziqry penawar suka & duka Mama & Papa Selamanya..♥♥♥



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

30 Jan 2012 | Happy 56th Bday To my FIL

As Salam,

Hari ni genap usia my FIL 56thn, dah nak pencen pun, itu yg nenek Zaquan&Ziqry  pun nak pencen jga bdk2 thn depan, honeymoon berdua..hehehe..

Selamat Hari Lahir To My Fil, Moga diberikan kesihatan yang baik, Dipanjangkan usia & dilimpahi rezeki nnti boleh selalu bawa anak2&cucu2 berjalan2 selalu...heheheh


Kami sambut malam semalam, sebelum jam 12 malam lagi dh mula..hehe, family mertua nak sambut bersekali ngan jiran2, iyela jiran2 dh penat tolong masak bizness katering keluarga mertua, time ni la pun dapat belanja jiran2 makan. Alhamdullillah moga bertambah2 rezeki keluarga mertua sweetamama.

Kami sambut b'day FIL sambil layan AJL ke 26.
nmpk tak dr luar dh leh intai tv kat dalam umah
tp kami lepas sesi potong2 kek, makan2 cepat2 lepak depan tv layan AJL 26..huhu

Adik yg lasak, bila dok dlm umah, sibuk nak kuar, dh kuar sibuk nak dok atas meja, bdk tgh nak melasak.

Sebelum potong kek, wajib bergambar dengan cucu2 kesayangan, mcm b'day MIL jugak, cucu2 yg over part nak tiup n potong kek

Adeii dh nmpk kan..menu utamanya yang bercucuk2 tu..

Menu utamanya Satey Willy
dan pencuci mulut..Pengat Pisang..^_~..

Fuh..♥♥♥


Sesi memotong kek oleh Hero & Heroin Atok 




p/s: Bulan Depan 1 Feb & 3 Feb Besday Abah & Ummi pulak, kami cadang buat bersekali mcm tahun lepas :D


p/s: Tahniah Hafiz, Awan Nano menang Juara Lagu 26, Memang sedap pun suara hafiz & layak menang w/pun byk sgt calon favourite yg bersaing, sweetmama minat Lagu Sedetik Lebih, Beribu Sesalan & Cinta Muka Buku..^_^..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, January 27, 2012

Holiday Genting 2012 | 1st Day -Aktiviti Malam Hari

As Salam,

Aktiviti malam hari diteruskan dengan tidoo...Oh tidak, rugi la dh sampai Genting kalau x main sampai puas kan. Adik jerk yang terlena skjp lepas makan dan mandi, tempat sejuk ni adik lena betol tido.


Zaquan tahan betol mata dia x tido2 dr pagi lagi
ini pun sibuk dh ajak mama & papa jom la kita main lagi
tapi papa kata tunggula bg adik tu tido lena skjp, xde la dia meragam nnti


Susahnya nak bergmbar bersama hero2 ni, Zaquan bila diajak berposing bersama, dia x mo pndang kamera, dia buat aksi dia sndiri, tp kadang2 nmpk ok gak kan, mcm aksi candid gitew..


 Zaquan nak main kereta langgar lagi katanya
so terus jerk la bawa dia kesana



Tak sangka pulak rupanya ramai yg main time malam hari rupanye
So kalau ramai org yg main, kena la keluar beratur semula kalau nak main lagi
kalau x ramai orang xpela dok dlm kereta tu x kuar2.

cepat2 lari beratur nak barisan hadapan..hehe

Sabar menanti, nak main byk kali pnyer pasal..


Adik teman Abg dr luar cermin jerk la


 Tak larat dh mama berdiri menunggu , kerusi ada satu baris jerk, org ramai yg lepak menunggu, terpaksa la mama lepak kat tangga ni dgn adik sementara tunggu Abg Zaquan yg ulang2 kali main.

 Papa dok gelak kan mama, sibuk nak cr line Wifi..
Hahhaha, Hp dh Canggih tp Mama x tukar line lg, still guna prepaid..

Agenda seterusnya, byk tak benda alah ni, dh kata giler games..
pusat games kat atas tutup, main kat pusat games dlm first world jerk la


Cer teka,, cer teka berapa point dapat kumpul sbnrnya..
ini baru 1 hari pnyer hasil main games


Dah puas 2 beranak ni main games
Rasa mcm nak minum air panas pulak..sejuk2 ni kan..
Akhirnya papa nak belanja minum Coffee Starbucks

 One Hot Coffee for me n One Hot Chocolate for Papa n Zaquan

 Sibuknye Zaquan

Lega, dapat minum air panas..


Lepas minum time ni dh kol 1 pagi, kami terus balik bilik, esok ada agenda yg lagi best..nek kena bgn awal, nak main ALL PARK..^_^..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Holiday Genting 2012 | 1st Day - Lunch Kami

As Salam,

Menu Lunch kami, KFC, KFC, KFC...Asik KFC n Fast Food Jerk, tp itu jerk yg paling senang, ni kira lunch & dinner terus sbb masa makan ni pun dh pukul 5 ptg, sebab tu mama terus amik set yang ada Nasi terus.

Menu Mama & Papa

Menu Zaquan, Set Nugget

Hahhaha..kelakar x muka Zaquan time ni,
Muka Zaquan mcm tu sbb dia ckp knape keras jerk Nugget ni, 
Akceli xde la keras pun, cuma dia biasa makan Nugget Mc'D yang lembut, x pernah makan Nugget KFC maybe sbb tu dia rasa Nugget KFC keras..

Abg Zaquan datang Bawa Belon

So Abg boleh Makan Dengan Tenang
Adik leka main belon


Haahhaa..Tapi adik tetap nak manja2 ngan abg
saje kacau abg makan,
dalam hati dia bila la agaknya adik nak dapat mkn nugget mcm abg agaknya..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails